preskoči na sadržaj

Osnovna škola Petra Kanavelića Korčula

Login
e-dnevnik

Iz povijesti škole...

4.b razred s učiteljicom Čilkom Malnar; lipanj 1972. 

(pogledaj album starih fotografija)

Kalendar
« Siječanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Vremenska prognoza

 

Koliko vremena dnevno provodim za računalom?
Javite nam se!

Imate sliku, komentar, kritiku, pohvalu... Sudjelujte u stvaranju stranica, javite se!

claudia.tarle@gmail.com

Tražilica

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 17. 5. 2010.

Ukupno: 2199601
Ovaj mjesec: 4285
Ovaj tjedan: 170
Danas: 170
 

-

Novosti s natjecanja
Međunarodno natjecanje Dabar
Jakica Stanišić / datum: 15. 11. 2019. 18:38

U četvrtak, 14.11.  naši učenici sudjelovali su u međunarodnom natjecanju Dabar (Bebras).  To je natjecanje koje promiče informatiku i računalno razmišljanje među učiteljima i učenicima, ali i u široj javnosti.

Natjecanje se održava  u tjednu od 11. do 15.11. U našoj školi natjecalo se 40 učenika, od 5. do 8. razreda.  Zadovoljni smo s rezultatima i čekamo konačan poredak koji će biti objavljen kroz nekoliko dana.

Dabar je osmišljen kako bi se svoj djeci omogućilo jednostavno sudjelovanje kroz online natjecanje, koje se sastoji od niza izazovnih zadataka osmišljenih od strane stručnjaka iz pedesetak zemalja. Organizator natjecanja za Hrvatsku je udruga “Suradnici u učenju” uz podršku Hrvatskog saveza informatičara, Visokog učilišta Algebra i CARNET-a, a pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Natjecanje se održava u online okruženju na Carnetovom sustavu Mooc, pristupom s AAI@EduHr korisničkim računom.  Sastoji se od 12 pitanja i traje 45 minuta.


[OPŠIRNIJE]Predstavili smo se svijetu
Abel Brčić / datum: 5. 6. 2019. 08:47

Nakon neobično kišnog svibnja, stigao nam je u subotu prvi sunčani dan lipnja. Vrata galerijskog prostora Ateljea Meštrović otvorila su se za nagrađene učenike i učitelje-mentore, laureate likovnog natječaja „Predstavljam se svijetu“, koji su uz podršku i pratnju roditelja i prijatelja ispunili ponosom, uzbuđenjem i radošću ovaj osobit  umjetnički prostor.

Nakon što su znatiželjno i pozorno razgledavali svoju izložbu postavljenu u Meštrovićevoj galeriji i od pogleda skrivenom bajkovitom vrtu, učenici su imali priliku upoznati se i s opusom velikog kipara te prošetati kroz njegov životni i radni prostor.

Vrhunac svečanosti svakako je dodjela samih nagrada. Slatko iščekivanje pretvorilo se u iskrenu radost kada su predstavnice stručno-učiteljskog žirija (Dijana Nazor, Petra Ružić, Ivana Maradin i Narcisa Kolar ) dodijelili  nagrade za najbolja likovna ostvarenja.

Od više od 1400 pristiglih radova iz 220 osnovnih škola iz Hrvatske nagrađeno je 30 učenika i njihovih mentora. Učenici Osnovne škole Petra Kanavelića dobili su tri nagrade. Nagrađena učenica je Paula Anzulović 4. raz. za portret Marka Pola, Vilim Vigna 6. raz. za plakat Moreške i skupni rad učenika 6. i 8. razreda Korčulanska bratovština. Njihov mentor Abel Brčić jedini je sa svojim učenicima osvojio čak tri nagrade.

Predstavivši se domišljato, produktivno i maštovito učenici  su pokazali poznavanje i promišljanje kulturne i nacionalne baštine te istaknuli važnost razredne i školske zajednice, osobnog, lokalnog i nacionalnog identiteta.  Organizatori su se svima zahvalili od srca što su nas poveli na inspirativno, pamtljivo i iskreno putovanje na kojem smo iznova otkrili male likovne čarobnjake i upoznali njihove razrede, gradove, zavičaje, kulturne posebnosti i baštinu te što su nam kroz svoje oči ukazali na kulturno, umjetničko i nacionalno bogatstvo oko nas kojega često nismo svjesni.


[OPŠIRNIJE]I ove godine naši učenici na državnom
Lana Borovina / datum: 21. 5. 2019. 09:18

Nakon ordržanog županijskog natjecanja Sigurno u prometu, u kojemu je sudjelovalo 6 škola i 24 natjecatelja, ukupni rezultati su pokazali da će našu županiju na državnom natjecanju u Zadru, od 21. do 24. svibnja, ponovo predstavljati učenici samo naše škole: Marija Sardelić. Kristina Sardelić, Vito Ilišković i Ivan Perišić uz mentore Ivana Grbina koji već 17. ekipu vodi na državno i nastavnicu Lanu Borovinu. Zaželimo im puno uspjeha!


[OPŠIRNIJE]KLOKAN BEZ GRANICA 2019. – Konačna rang lista 10% najuspješnijih natjecatelja
Nadira Halilović Peručić / datum: 16. 5. 2019. 12:05

Hrvatsko matematičko društvo je na svojim mrežnim stranicama objavilo konačne rang liste 10% najuspješnijih natjecatelja po kategorijama. 

Veseli nas da se, uz 11 već navedenih učenika, njih još dvoje  našlo u probranom društvu. To su Lea Bojanić (2. a) I Toni Bonifačić (2. b). Najuspješnija sudionica ovogodišnjeg Klokana u našoj školi je Zara Đurić (3. b)  koja je u kategoriji Leptirići  osvojila 48.45 bodova. Evo i imena najuspješnijih:

Pčelice (max 60 bodova):

PETAR BOTICA, 2. a (41,25)

ŽELJKA SARDELIĆ, 2. b (37,00)

MARKO PRANJIĆ, 2. a (35,25)

LEA BOJANIĆ, 2. a (34.75)

NATALI MOZARA, 2. a (34,75)

NINO FIDER, 2. b (32,50)

LUCIAN ILIŠKOVIĆ, 2. c (32,25)

TONI BONIFAČIĆ, 2. b (31.25)

Leptirići (max 60 bodova):

ZARA ĐURIĆ, 3. b (48,75)

Ecolieri (max 120 bodova):

ANDREJ ŠAIN, 5. a (81,25)

Benjamini (max 120 bodova):

DAVID JULIJAN GAVRANIĆ, 7. a (97,50)

ANA FARAC, 7. c (88,75)

TONKA IVANČEVIĆ, 6. b (79,00)

Svi navedeni učenici bit će nagrađeni prigodnim poklonima koje je za njih pripremilo HMD. Obzirom na broj sudionika, HMD će nagraditi utješnim nagradama  još tri učenika (Maša Veić, Tina Vučićević i Mark Adrijan Gavranić) koja nisu na rang listi 10% najboljih, ali su brojem ostvarenih bodova tome najbliži. Na taj način organizator nadopunjuje razliku do 10% najuspješnijih sudionika za svaku školu pojedinačno. Rezultate za ostale natjecatelje, kao i za one čiji su podaci šifrirani, učenici i roditelji  mogu dobiti isključivo u školi, od povjerenika za natjecanje. 

Vidimo se dogodinesmiley!


[OPŠIRNIJE]Županijsko natjecanje iz geografije
Mislav Tomičić / datum: 29. 4. 2019. 11:04

Županijsko natjecanje iz geografije ove se godine održalo u Opuzenu 18. ožujka, u Srednjoj poljoprivrednoj školi. Na natjecanje smo krenuli dan ranije i prespavali u Metkoviću.

U kategoriji petih razreda Vito Ilišković osvojio je 3. mjesto.

Mislav Tomičić, učenik šestog razreda osvojio je 1. mjesto.

U kategoriji osmih razreda Zvonimir Skorin ostvario je 2. mjesto, Dinko Fabris 5.mjesto, Lora Lagundžija 6. mjesto i Leon Tulić 9. mjesto.

Bila su to lijepo provedena dva dana u Metkoviću i Opuzenu, dobro smo se zabavili, nasmijali i družili se, a zajedno s našim nastavnikom Juricom Čupićem nadamo se uspjehu i na sljedećem natjecanju. Čestitamo svima na postignutim rezultatima.

Mislav Tomičić 6.a


[OPŠIRNIJE]Državno natjecanje iz informatike
Marin Milat / datum: 2. 4. 2019. 12:29

Na državno natjecanje iz informatike u Primoštenu (19.03-22.03.) išao sam s nastavnicom Jakicom Stanišić. Osvojio sam 5. mjesto!!!

Bili smo smješteni u hotelu ,,Zora“ gdje smo uživali u svim pogodnostima. Upoznao sam puno prijatelja sa kojima sam igrao minigolf i kupao se u bazenu.

Natjecanje je bilo puno trik-pitanja i složenih zadataka. Većina natjecatelja (kao i ja) smatramo da je zbog toga natjecanje trebalo trajati još duže.

Prema prvim neslužbenim rezultatima bio sam 7., ali ispalo je da mi nisu odmah priznali jedan zadatak oko kojeg sam se jako potrudio, pa su to ispravili i na kraju sam osvojio 5. mjesto. 

Bila su to prekrasna 3 dana i nadam se da ću i sljedeće godine ići na državno i osvojiti još bolji uspjeh!

Marin Milat 7.a


[OPŠIRNIJE]Sretno Zvone, Nora, Dinko i Vjeko!
Ružica Žuvela / datum: 2. 4. 2019. 11:37

Sretno našim učenicima i njihovoj mentorici na putu za Osijek, na Državnu vjeronaučnu olimpijadu.


[OPŠIRNIJE]Županijsko natjecanje iz povijesti
Dinko Fabris / datum: 13. 3. 2019. 08:33

Županijsko natjecanje iz povijesti ove se godine održalo u Dubrovniku 8. ožujka, u Osnovnoj školi Marina Držića.

Na županijsko natjecanje uspjela su se plasirati četiri učenika naše škole, troje u kategoriji osmih razreda i jedan učenik u kategoriji sedmih razreda, a pripremala nas je nastavnica Marija Šegedin.

Roko Jurjević, učenik osmog razreda, od svih nas je ostvario najbolji rezultat i završio na visokom trećem mjestu. 

Leon Tulić je ostvario šesto, a Dinko Fabris osmo mjesto, što je uspjeh naše škole u konkurenciji svih škola u županiji. 

U kategoriji sedmih razreda našu školu je predstavljao Marin Milat koji je također  ostvario odlično sedmo mjesto.

Sve je bilo izvrsno jer je i sam prolazak na županijsko natjecanje već sam po sebi veliki uspjeh. Nama je najbitnije je da smo se svi zadovoljni vratili kući nakon dobro provedena dva dana.

Čestitke svim učenicima koji su sudjelovali na natjecanju, bilo na školskoj ili županijskoj razini, ovo je dobar poticaj da u narednim godinama budemo još i bolji!


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju