preskoči na sadržaj

Osnovna škola Petra Kanavelića Korčula

Login

Kad zvoni?

Kad vozi bus?

Iz povijesti škole...

1.b s učiteljicom Milkicom Jurjević na terenskoj nastavi u Lumbardi, 2013.godine

(pogledaj album starih fotografija)

Kalendar
« Prosinac 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Vremenska prognoza

 

Koliko vremena dnevno provodim za računalom?
 

Tražilica
 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 17. 5. 2010.

Ukupno: 2346521
Ovaj mjesec: 583
Ovaj tjedan: 1183
Danas: 29
Javite nam se!

Imate sliku, komentar, kritiku, pohvalu... Sudjelujte u stvaranju stranica, javite se!

claudia.tarle@gmail.com

Novosti s natjecanja
N a t j e c a n j a 2021.
Ružica Žuvela Darija Janković / datum: 8. 3. 2021. 09:17

Većina školskih natjecanja je za nama, a naši vrijedni učenici i njihovi mentori, i u neobičnoj Covid godini, pokazali su svoja znanja i uloženi trud u različitim područjima. Učenici su svoje znanje i vještine pokazali u Fizici, Informatici, Matematici, LiDraNu, Kemiji, Povijesti, Biologiji, Hrvatskom jeziku i Likovnoj kulturi. Slijedi još natjecanje Sigurno u prometu i Revija hrvatskog školskog filma.

Na školskom natjecanju iz fizike sudjelovali su Mario Novaković i Vito Melhior Kunac. Mentorica učenicima je Ivana Gaćina.

Na natjecanju iz informatike sudjelovali su: petaši Ani Šain, Zara Đurić, Mate Ojdanić, Marija Batinović, Matija Rešetar, Nikol Šestanović i Matej Portolan. Šestaši David Jurjević, Vid Peručić, Vinko Botica, Ante Jurjević, Marija Skeleta, Franko Terzić, Emil Curać, Ivan Peručić i Laura Tedeschi. Sedmaši Luka Lipanović, Dominik Cvitanović, Branimir Cebalo, Dino Bojanić, Ivano Pavić, Ana Pendo, te osmaši Mario Novaković, Tonka Ivančević, Vilim Vigna i Vito Melhior Kunac. Mentorica učenicima je Jakica Stanišić.

Na županijsko natjecanje iz informatike pozvani su Mario Novaković, Luka Lipanović, Dominik Cvitanović, Vid Peručić, Zara Đurić i Ani Šain.

U znanju iz matematike natjecali su se četvrtaši Toni Bonifačić, Nino Fider, Lovro Jurjević, Natali Mozara, Petar Botica, Ante Sardelić, Željka Sardelić, Tomislav Jurjević, Ema Suhor, Karla Drušković i Mia Skokandić. Petaši Iva Šain, Nikol Šestanović, Renzo Drušković, Zara Đurić, Brano Čurčić, Matija Rešetar i Ani Šain. Šestaš Ante Jurjević, sedmaš Vito Ilišković, te osmaši Tonka Ivančević i Mario Novaković. Mentorice učenicima su Ankica Pamuković, Milkica Jurjević, Luči Farac, Nataša Drušković i Mirica Šošić Ivančević.

Na županijsko natjecanje iz matematike pozvani su Toni Bonifačić, Nino Fider, Lovro Jurjević i Natali Mozara.

Na natjecanju iz kemije sudjelovali su sedmaš Vito Melhior Kunac i osmašice Kristina Sardelić i Marija Sardelić. Mentor učenicima je Alan Farac.

Na natjecanju iz povijesti sudjelovali su sedmaši Andrej Šain, Ana Pendo, Luka Lipanović, Nora Tomić, Hrvoje Sansović i osmaš Mario Novaković. Mentorica učenicima je Marija Šegedin.

Na županijsko natjecanje iz povijesti pozvan je Mario Novaković.

Na natjecanju iz hrvatskog jezika sudjelovale su osmašice Tonka Ivančević, Marija Sardelić, Kristina Sardelić i Nina Bonifačić. Mentorica učenicama je Suzana Petković.

Na županijsko natjecanje iz hrvatskog jezika pozvana je Tonka Ivančević.

Na natjecanju iz biologije sudjelovao je jedan, ali jako vrijedan, osmaš Mario Novaković.

Mario Novaković je pozvan na županijsko natjecanje iz biologije.

Na školskoj smotri LiDraNo sudjelovali su Katarina Cocović, Vigo Marić, Ivano Musa, Mate Ojdanić, Nikol Šestanović, Zara Đurić, Željka Barčić, Marino Dračevac, Luka Depolo, Vito Jurjević, Mislav Tomičić, Franko Terzić, Ante Farac, Vid Peručić, Vinko Botica, Špiro Brčić, Brano Čurčić, Julia Šestanović, Nikol Nobilo, Marta Bakarić, Mislav Tomičić. Mentorice učenicima su Meri Amadeo, Claudia Tarle, Gordana Curać Depolo i Suzana Petković.

Nakon održanog međuopćinskog natjecanja, na županijski LiDraNo idu Marino Dračevac, Mislav Tomičić, Željka Barčić i Vid Peručić.

Na LIK natjecanju sudjelovali su osmaši Kristina Sardelić, Ivana Botica, Sasha Como, Eva Depolo, Marino Brčić, Mario Novaković, Vito Jurjević, Nina Bonifačić. Mentorica učenicima je Irena Matić.

Radovi Kristine Sardelić i Ivane Botica predloženi su za županijsko natjecanje!

Svim našim učenicima i njihovim mentorima čestitamo i želimo puno sreće i uspjeha na daljnjim razinama natjecanja!


[OPŠIRNIJE]Bravo Dabrovi!
Jakica Stanišić / datum: 1. 12. 2020. 15:37

I ove godine naša škola sudjelovala je na međunarodnom natjecanju Dabar. Zbog epidemiološke situacije sudjelovalo je manje učenika nego prethodnih godina, ali ipak se  među 10% najboljih učenika u Republici Hrvatskoj našlo čak 7 učenika naše škole.  

Natjecali smo se u dvije kategorije, Kilo i MegaDabar.

U kategoriji KiloDabar (učenici 5. i 6. razreda) među 10% najboljih našlo se čak 5 učenika šestih razreda naše škole. To su Špiro Brčić  s osvojenih 9 bodova, Ante Jurjević i Ivan Peručić sa 7,5 bodova, Vinko Botica sa 7,44 boda i Ivano Filković sa 7,33 boda. Učeniku Vidu Peručiću nedostajalo je samo 0,03 boda da bi se našao među pohvaljenima.

Vito Melihior Kunac (7,09 bodova) i Vilim Vigna (5,67 bodova) pohvaljeni su u kategoriji MegaDabar za učenike 7. i 8. razreda

Ponosni smo na rezultate naših učenika, čestitke svim učenicima koji su prihvatili izazov neovisno o broju bodova koji su ostvarili. Svaki od njih važan je dio Dabrosvijeta - svijeta koji zajedno gradimo.


[OPŠIRNIJE]KLOKAN BEZ GRANICA 2020. – Konačna rang lista 10% najuspješnijih natjecatelja
Nadira Halilović Peručić / datum: 28. 10. 2020. 16:59

Hrvatsko matematičko društvo je na svojim mrežnim stranicama 27. listopada 2020. g, objavilo konačne rang liste 10% najuspješnijih natjecatelja po kategorijama s nedavno održanog matematičkog natjecanja Klokan bez granica.

Veseli nas da su, pandemiji usprkos, naši učenici ostvarili vrlo zapažen uspjeh, točnije ukupno njih 15 smiley.

S ponosom objavljujemo da je najuspješniji sudionik ovogodišnjeg Klokana u našoj školi  Toni Bonifačić, učenik 4. b,  koji je u kategoriji Leptirići osvojio 1. mjesto s maksimalnih 60 bodova! Izvrsna je bila i Natali Mozara, učenica 4. a, koja je u istoj kategoriji osvojila 3. mjesto s ostvarenih 56 bodova. Uz čestitke svima, evo i imena najuspješnijih:

PČELICE (max 60 bodova)

11. LORA FARČIĆ 47,50 OSNOVNA ŠKOLA PETRA KANAVELIĆA KORČULA

18. ANDREA SESSA 43,75 OSNOVNA ŠKOLA PETRA KANAVELIĆA KORČULA

22. LUKA FABRIS 41,25 OSNOVNA ŠKOLA PETRA KANAVELIĆA KORČULA

22. ANĐELA FILKOVIĆ 41,25 OSNOVNA ŠKOLA PETRA KANAVELIĆA KORČULA

22. ANA MILINA 41,25 OSNOVNA ŠKOLA PETRA KANAVELIĆA KORČULA

22. LJUBICA SILIĆ 41,25 OSNOVNA ŠKOLA PETRA KANAVELIĆA KORČULA

28. JOLANDA KOVAČEVIĆ 38,75 OSNOVNA ŠKOLA PETRA KANAVELIĆA KORČULA

32. FABIA FRANIĆ 37,50 OSNOVNA ŠKOLA PETRA KANAVELIĆA KORČULA

LEPTIRIĆI (max 60 bodova)

1. TONI BONIFAČIĆ 60,00 OSNOVNA ŠKOLA PETRA KANAVELIĆA KORČULA

3. NATALI MOZARA 56,00 OSNOVNA ŠKOLA PETRA KANAVELIĆA KORČULA

14. NINO FIDER 48,75 OSNOVNA ŠKOLA PETRA KANAVELIĆA KORČULA

19. LOVRO JURJEVIĆ 46,25 OSNOVNA ŠKOLA PETRA KANAVELIĆA KORČULA

25. MATEJ CEBALO 43,75 OSNOVNA ŠKOLA PETRA KANAVELIĆA KORČULA

ECOLIERI (max 120 bodova)

32. ANTE JURJEVIĆ 96,25 OSNOVNA ŠKOLA PETRA KANAVELIĆA KORČULA

BENJAMINI (max 120 bodova)

40. ANDREJ ŠAIN 93,50 OSNOVNA ŠKOLA PETRA KANAVELIĆA KORČULA

Više o svemu na http://www.matematika.hr


[OPŠIRNIJE]Koroni usprkos, održano međunarodno matematičko natjecanje Klokan bez granica 2020.
Nadira Halilović Peručić / datum: 21. 9. 2020. 13:01

Zbog dobro nam znane globalne pandemije, planirano ovogodišnje natjecanje Klokan bez granica nije održano 19. 3. 2020. g.

Čekao se i dočekao povratak u školske klupe kao i novi termin natjecanja. Obzirom na okolnosti, školama su ponuđene dvije mogućnosti: sudjelovanje na natjecanju, 17. 9. 2020. g prema ranijoj prijavi iz veljače, 2020. g ili odustajanje uz povrat novca (10 kn po sudioniku) i podjelu poklona za sve.

Učenici naše škole su odabrali prvu varijantu te s ponosom možemo reći da su se odazvali u jako velikom broju:)! Natjecanju je pristupilo njih 130, iako je prijavljenih bilo 170 učenika, ali odlaskom osmaša i odsustvom bolesnih učenika, taj broj se neznatno smanjio. Nažalost, naši osmaši, sad već srednjoškolci, nisu mogli pristupiti natjecanju, ali su za utjehu dobili svoj poklon za sve i povrat novca. 

Na upute HZJZ-a  već  smo se navikli, ali pravi je izazov bio organizirati natjecanje vodeći računa o svim epidemiološkim mjerama (uz sve znano, učenici su morali ostati u svom razredu bez miješanja s drugim grupama, kao što je  do sada bilo pravilo i preporuka) što je iziskivalo dodatne organizacijske napore. S nestrpljenjem iščekujemo objavu rezultata na stranicama HMD-a (neslužbena rang lista – 19. 10. 2020. g), a sve će popratiti i naše školske stranice.

Do tada, pogledajte album NOVO NORMALNO natjecanje Klokan bez granica u našoj školi smiley.


[OPŠIRNIJE]Važna obavijest - Klokan bez granica 2020. g
Claudia Tarle / datum: 30. 5. 2020. 08:19

Dragi natjecatelji,

Međunarodna udruga Klokan bez granica (AKSF) odobrila je održavanje odgođenog natjecanja Klokan bez granica 2020. u rujnu 2020. godine. 

Natjecanje će se održati 17. rujna 2020. s početkom u 12:30 prema uobičajenim pravilima. Kako u to vrijeme osmaši više neće biti u svojim osnovnim školama, njihov „poklon za sve“ (tortica, olovka, kalendarić) bit će im uručen krajem šk. godine. Uz „poklon za sve“ bit će vraćeno i 10 kn.

Ostali učenici koji su se prijavili na natjecanje sudjelovat će u kategoriji u kojoj su prijavljeni (bez obzira što prelaze u viši razred).

Vidimo se u rujnu na natjecanju!smiley

Povjerenica za OŠ Petra Kanavelića 

Nadira M. Halilović – Peručić


[OPŠIRNIJE]Odlične vijesti iz Cavtata, bravo za Pavla i Tonku!
Claudia Tarle / datum: 4. 3. 2020. 18:13

Danas su nas razveselili Pavao Šain i Tonka Ivančević, naši matematičari na županijskom natjecanju u Cavtatu, osvojivši treća mjesta u županiji, svako u svojoj konkurenciji, Pavao je petaš, Tonka sedmašica, čestitke i mentoricama!


[OPŠIRNIJE]Natjecanja 2020. - Podržavamo izvrsnost i dičimo se uspjesima!
Claudia Tarle / datum: 3. 3. 2020. 13:24

Većina školskih natjecanja je za nama, a naši vrijedni učenici i njihovi mentori pokazali su svoja znanja i uloženi trud u različitim područjima. 

Učenici su svoje znanje i vještine pokazali u Fizici, Engleskom jeziku, Informatici, Matematici,  Vjeronauku, LiDraNU, Tehničkoj kulturi, Kemiji, Povijesti, Biologiji, Hrvatskom jeziku, Geografiji i Likovnoj kulturi.

Slijedi jos natjecanje iz Prve pomoći, Sigurno u prometu i Revija hrvatskog školskog filma. Klikom na opširnije preuzmite izvješće sa svih natjecanja!

Ružica Žuvela, stručna suradnica pedagoginja


[OPŠIRNIJE]N a t j e c a n j a 2020.
Claudia Tarle / datum: 27. 2. 2020. 18:37

Školska natjecanja su pri kraju i naši vrijedni učenici i njihovi mentori pokazali su svoja znanja i uloženi trud u različitim područjima.

Učenici su svoje znanje i vještine pokazali u Fizici, Engleskom jeziku, Informatici, Matematici, Vjeronauku, LiDraNU, Tehničkoj kulturi, Kemiji, Povijesti, Biologiji, Hrvatskom jeziku, Geografiji. Slijedi još natjecanje iz Likovne kulture, Prve pomoći, Sigurno u prometu i Revija hrvatskog školskog filma.

Na školskom natjecanju iz fizike sudjelovali su osmaši Marin Milat i David Julian Gavranić. Mentorica učenicima je Ivana Gaćina.

I Marin i David prošli su dalje i pozvani su na županijsko natjecanje!

Na školskom natjecanju iz engleskog jezika sudjelovali su: Marin Milat (8.a), Leo Fider (8.a), David Julian Gavranić (8.a), Marijana Kaštelan (8.b), Jan Škokić (8.b), Klara Zupet (8.c), Marino Batarilo (8.c), Lovro Denoble (8.c) i Kata Silić (8.c). Mentorice učenicima su Ninoslava Lagundžija i Maja Žuvela.

Na županijsko natjecanje odlazi David Julian Gavranić!

Na natjecanju iz informatike sudjelovali su: Ante Jurjevic (5.c), Emil Curać (5.c), Ana Pendo (6.b), Branimir Cebalo (6.b), Luka Lipanović (6.b), Ante Amadeo (6.b), Vito Melhio Kunac (7.b), Vilim Vigna (7.b), David Julian Gavranic (8.a), Marin Milat (8.a), Leo Fider (8.a), Kata Silić (8.c) i Andrea Marić (8.b). Mentorica učenicima je Jakica Stanišić.

Na županijsko natjecanje pozvani su Ante Jurjević, Emil Curać, Ana Pendo, Branimir Cebalo, Luka Lipanović, Vito Kunac, David Julian Gavranić, Marin Milat, Leo Fider i Kata Silić!

U znanju iz matematike natjecali su se: Ani Šain, Nikol Šestanović, Eva Barčot, Toma Perdija (4.a), Iskra Antunović, Brano Ćurčić, Frana Farac, Roko Lešaja, Matija Rešetar, Tanja Vilović, Marija Batinović (4.b), Renzo Drušković, Ema Mušić (4.f),  Rino Skokandić, Pavao Šain (5.b), Emil Curać, Ante Jurjević, Nikola Curać, Nandor Rajšli (5.c), Andrej Šain (6.a), Vito Ilišković (6.b), Tomislav Čurković (7.a), Tonka Ivančević, Nina Bonifačić, Mario Novaković (7.b). Mentorice učenicima su  Mirjana Jeličić, Franica Tasovac, Ivana Farac, Nataša Drušković i Mirica Šošić Ivančević.

Na županijsko natjecanje pozvani su Pavao Šain i Tonka Ivančević!

Na vjeronaučnoj olimpijadi sudjelovali su petaši Petar Matić i Ira Paić Karega, sedmašice Nora Tomić, Željka Barčić i Ana Pendo te sedmaš Mislav Tomičić. Mentorica učenicima je Kata Sučić, s. Anita.

Na županijsko natjecanje idu Mislav Tomičić, Nora Tomić, Ana Pendo i Ira Paić Karega!

Na natjecanju mladih tehničara snage su odmjerili šestaši Ivan Perišić, Marino Dračevac, Pavao Milina i Ante Amadeo. Mentorica učenicima je Ivana Marušić.

Na županijsko natjecanje ide Ivan Perišić!

Na natjecanju iz kemije sudjelovali su osmaši Marin Milat, David Julian Gavranić i Jan Škokić. Mentor učenicima je Alan Farac.

Na županijsko natjecanje idu David Gavranić i Marin Milat!

Na natjecanju iz povijesti sudjelovali su: sedmaši Mislav Tomičić i Mario Novaković, osmaši Marko Žaknić, Darko Žaknić, Leo Fider i Hrvoje Drmač. Mentorica učenicima je Marija Šegedin.

Na županijsko natjecanje plasirali su se Mislav Tomičić, Mario Novaković i Hrvoje Drmač!

Na natjecanju iz hrvatskog jezika sudjelovali su: sedmaši Marija Sardelić, Kristina Sardelić, Nina Bonifačić, Tonka Ivančević i Mislav Tomičić, a od osmaša Klara Zupet, Kata Silić, Marino Batarilo i Ana Farac. Mentorice učenicima su Suzana Petković (7.r) i Vesna Martinović (8.r).

Još čekamo rezultate koji učenici idu na županijsko.😊

Na natjecanju iz geografije sudjelovali su: petaši Ante  Jurjević, Ivano Filković, Ivan Peručić, Marija Skeleta i Emil Curać. Šestaši Vito Ilišković, Andrej Šain, Luka Lipanović, Dino Šain, Antonio Aščić, Tina Vučićević i Ana Pendo. Sedmaši Mislav Tomičić, Mario Novaković, Marija Sardelić i  Tomislav Čurković. Mentor učenicima je Jurica Čupić.

Čekamo popis pozvanih za županijsko. 😊

Na natjecanju iz biologije sudjelovali su sedmaši Vito Kunac, Mario Novaković, Nikola Šain i Vilim Vigna te osmašice Kata Silić i Klara Zupet. Mentorica učenicima je Ivana Šegedin.

U isčekivanju pozivnice za županijsko. 😊

Na školskoj smotri LiDraNo sudjelovali su mnogobrojni naši učenici, matične i područnih škola, donosimo imena onih koji odlaze na Međuopćinsko natjecanje: Ivano Filković, Andrea Marić, Marijana Kaštelan, Petra Vrdoljak, Igor Krstulović, Lora Pranjić (mentorica Gordana Curać Depolo), Luka Curać, Andrea Sessa, Luka Timur Seinpaal (mentorica Dragoslava Radovanović), Dino Bojanić, Vito Ilišković, Marino Brčić, Mislav Tomičić, Vito Kunac, Hrvoje Sansović, Lucija Botica, Nora Tomić, Ana Filipović Grčić, Marta Bakarić (mentorica Suzana Petković), Katarina Cocović, Katarina Foretić (mentorica Meri Amadeo), Manuela Perdija, Niko Matić, Karla Drušković, Nikka Perak Botica, Iva Poša, Fabia Franić, Tea Poša, Luka Botica, Ani Poša, Mila Matić, Filip Drušković, Ljubica Amalia Silić (mentorice Luči Farac i Tereza Lozica).

Svim našim učenicima i njihovim mentorima čestitamo i želimo puno sreće na svim daljnjim natjecanjima!

Podržavamo izvrsnost i dičimo se uspjesima!

😊

Ružica Žuvela


[OPŠIRNIJE]LIDRANO 2020. – KORAK PO KORAK
Claudia Tarle / datum: 26. 2. 2020. 23:42

POBJEDNICI ŠKOLSKOG LIDRANA

Na školskom Lidranu održanom 29. siječnja 2020. nije bilo lako odabrati najbolje među brojnim izvrsnim recitatorima, glumcima, literarcima i novinarima. Teškom mukom školsko povjerenstvo odlučilo je da našu školu na međuopćinskom susretu predstavljaju sljedeći učenici:

LITERARNI RADOVI

 • Luka Curać, 2. r., Moj prijatelj Marko, mentor Dragoslava Radovanović
 • Manuela Perdija, 4. r., Imena se ne spominju, mentor Luči Farac
 • Ivano Filković, 5. r., Hobotnica od kruha, mentor Gordana Curać Depolo
 • Dino Bojanić, 6. r., Kad ustaneš na lijevu, mentor Suzana Petković
 • Vito Ilišković, 6. r., Čarobni prsten, mentor Suzana Petković
 • Hrvoje Sansović, 6. r., Začarano računalo, mentor Suzana Petković
 • Marino Brčić, 7. r., Sličica iz života, mentor Suzana Petković
 • Mislav Tomičić, 7. r., Početak mog romana, mentor Suzana Petković

NOVINARSKI RADOVI

 • Andrea Marić, 8. r., Snaga je u nama, mentor Gordana Curać Depolo
 • Marijana Kaštelan, 8. r., Može li se bez teškoća do cilja, mentor Gordana Curać Depolo
 • Petra Vrdoljak, 8. r., Obitelj – jučer, danas, sutra; mentor Gordana Curać Depolo
 • Igor Krstulović, 8. r., Iz prve ruke, mentor Gordana Curać Depolo
 • Lora Pranjić, 8. r., Rajski otoci, mentor Gordana Curać Depolo

RADIJSKA EMISIJA

 • Mislav Tomičić i Vito Melhior Kunac, 7. r.,  VODA, mentor Suzana Petković

SAMOSTALNI SCENSKI NASTUPI - RECITACIJE

 • Katarina Cocović, 1. r., Nema za mačke škole (Grigor Vitez), mentor Meri Amadeo
 • Katarina Foretić, 1. r., Maca (Zvonimir Golob), mentor Meri Amadeo
 • Andrea Sessa, 2. r., Jedna je mačka mnogo jela (Luko Paljetak), mentor Dragoslava Radovanović
 • Luka Timur Seinpaal, 2. r., Zašto kraljević ne voli princeze (Ivanka Borovac), mentor Dragoslava Radovanović
 • Ana Filipović Grčić, 6. r.,  Da nije to možda ljub… ? (Sven Adam Ewin), mentor Suzana Petković

SAMOSTALNI SCENSKI NASTUPI - MONOLOZI

 • Lucija Botica, 6. r., Turisti (Senko Karuza), mentor Suzana Petković
 • Nora Tomić, 6. r., Nije lako zvati se Kata (Jasminka Tihi-Stepanić), mentor Suzana Petković
 • Marta Bakarić, 7. r., Znanje i logika (Mladen Kopjar), mentor Suzana Petković
 • Marino Brčić, 7. r., Nije on težak, on je moj brat (Zoran Pongrašić), mentor Suzana Petković

SKUPNI SCENSKI NASTUP

 • PŠ Račišće, Kombinirane priče u kombiniranom odjeljenju (Luči Farac), mentori Tereza Lozica i Luči Farac

POBJEDNICI MEĐUOPĆINSKOG LIDRANA 2020.

Na međuopćinskom susretu održanom u Žrnovu 20. veljače,  od svih sudionika s otoka, odabrani su autori i izvođači za županijsku razinu smotre Lidrano (5 literarnih radova, 4 novinarska rada, 2 samostalna scenska nastupa i 2 skupna scenska nastupa).

Našu će školu na Lidranu u Dubrovniku 11. ožujka predstaviti sljedeći slavljenici:

 • (literarni radovi) Manuela Perdija, 4. r., Imena se ne spominju, mentor Luči Farac i  Vito Ilišković, 6. r., Čarobni prsten, mentor Suzana Petković
 • (novinarski radovi) Andrea Marić, 8. r., Snaga je u nama, mentor Gordana Curać Depolo i Marijana Kaštelan, 8. r., Može li se bez teškoća do cilja, mentor Gordana Curać Depolo
 • (radijska emisija) Mislav Tomičić i Vito Melhior Kunac, 7. r.,  VODA, mentor Suzana Petković
 • (samostalni scenski nastup) Marta Bakarić, 7. r., Znanje i logika (Mladen Kopjar), mentor Suzana Petković

Neka im je uspješno i zabavno gostovanje u Dubrovniku!

Suzana Petković, školska koordinatorica za LiDraNO


[OPŠIRNIJE]Međunarodno natjecanje Dabar
Jakica Stanišić / datum: 15. 11. 2019. 18:38

U četvrtak, 14.11.  naši učenici sudjelovali su u međunarodnom natjecanju Dabar (Bebras).  To je natjecanje koje promiče informatiku i računalno razmišljanje među učiteljima i učenicima, ali i u široj javnosti.

Natjecanje se održava  u tjednu od 11. do 15.11. U našoj školi natjecalo se 40 učenika, od 5. do 8. razreda.  Zadovoljni smo s rezultatima i čekamo konačan poredak koji će biti objavljen kroz nekoliko dana.

Dabar je osmišljen kako bi se svoj djeci omogućilo jednostavno sudjelovanje kroz online natjecanje, koje se sastoji od niza izazovnih zadataka osmišljenih od strane stručnjaka iz pedesetak zemalja. Organizator natjecanja za Hrvatsku je udruga “Suradnici u učenju” uz podršku Hrvatskog saveza informatičara, Visokog učilišta Algebra i CARNET-a, a pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Natjecanje se održava u online okruženju na Carnetovom sustavu Mooc, pristupom s AAI@EduHr korisničkim računom.  Sastoji se od 12 pitanja i traje 45 minuta.


[OPŠIRNIJE]Predstavili smo se svijetu
Abel Brčić / datum: 5. 6. 2019. 08:47

Nakon neobično kišnog svibnja, stigao nam je u subotu prvi sunčani dan lipnja. Vrata galerijskog prostora Ateljea Meštrović otvorila su se za nagrađene učenike i učitelje-mentore, laureate likovnog natječaja „Predstavljam se svijetu“, koji su uz podršku i pratnju roditelja i prijatelja ispunili ponosom, uzbuđenjem i radošću ovaj osobit  umjetnički prostor.

Nakon što su znatiželjno i pozorno razgledavali svoju izložbu postavljenu u Meštrovićevoj galeriji i od pogleda skrivenom bajkovitom vrtu, učenici su imali priliku upoznati se i s opusom velikog kipara te prošetati kroz njegov životni i radni prostor.

Vrhunac svečanosti svakako je dodjela samih nagrada. Slatko iščekivanje pretvorilo se u iskrenu radost kada su predstavnice stručno-učiteljskog žirija (Dijana Nazor, Petra Ružić, Ivana Maradin i Narcisa Kolar ) dodijelili  nagrade za najbolja likovna ostvarenja.

Od više od 1400 pristiglih radova iz 220 osnovnih škola iz Hrvatske nagrađeno je 30 učenika i njihovih mentora. Učenici Osnovne škole Petra Kanavelića dobili su tri nagrade. Nagrađena učenica je Paula Anzulović 4. raz. za portret Marka Pola, Vilim Vigna 6. raz. za plakat Moreške i skupni rad učenika 6. i 8. razreda Korčulanska bratovština. Njihov mentor Abel Brčić jedini je sa svojim učenicima osvojio čak tri nagrade.

Predstavivši se domišljato, produktivno i maštovito učenici  su pokazali poznavanje i promišljanje kulturne i nacionalne baštine te istaknuli važnost razredne i školske zajednice, osobnog, lokalnog i nacionalnog identiteta.  Organizatori su se svima zahvalili od srca što su nas poveli na inspirativno, pamtljivo i iskreno putovanje na kojem smo iznova otkrili male likovne čarobnjake i upoznali njihove razrede, gradove, zavičaje, kulturne posebnosti i baštinu te što su nam kroz svoje oči ukazali na kulturno, umjetničko i nacionalno bogatstvo oko nas kojega često nismo svjesni.


[OPŠIRNIJE]I ove godine naši učenici na državnom
Lana Borovina / datum: 21. 5. 2019. 09:18

Nakon ordržanog županijskog natjecanja Sigurno u prometu, u kojemu je sudjelovalo 6 škola i 24 natjecatelja, ukupni rezultati su pokazali da će našu županiju na državnom natjecanju u Zadru, od 21. do 24. svibnja, ponovo predstavljati učenici samo naše škole: Marija Sardelić. Kristina Sardelić, Vito Ilišković i Ivan Perišić uz mentore Ivana Grbina koji već 17. ekipu vodi na državno i nastavnicu Lanu Borovinu. Zaželimo im puno uspjeha!


[OPŠIRNIJE]KLOKAN BEZ GRANICA 2019. – Konačna rang lista 10% najuspješnijih natjecatelja
Nadira Halilović Peručić / datum: 16. 5. 2019. 12:05

Hrvatsko matematičko društvo je na svojim mrežnim stranicama objavilo konačne rang liste 10% najuspješnijih natjecatelja po kategorijama. 

Veseli nas da se, uz 11 već navedenih učenika, njih još dvoje  našlo u probranom društvu. To su Lea Bojanić (2. a) I Toni Bonifačić (2. b). Najuspješnija sudionica ovogodišnjeg Klokana u našoj školi je Zara Đurić (3. b)  koja je u kategoriji Leptirići  osvojila 48.45 bodova. Evo i imena najuspješnijih:

Pčelice (max 60 bodova):

PETAR BOTICA, 2. a (41,25)

ŽELJKA SARDELIĆ, 2. b (37,00)

MARKO PRANJIĆ, 2. a (35,25)

LEA BOJANIĆ, 2. a (34.75)

NATALI MOZARA, 2. a (34,75)

NINO FIDER, 2. b (32,50)

LUCIAN ILIŠKOVIĆ, 2. c (32,25)

TONI BONIFAČIĆ, 2. b (31.25)

Leptirići (max 60 bodova):

ZARA ĐURIĆ, 3. b (48,75)

Ecolieri (max 120 bodova):

ANDREJ ŠAIN, 5. a (81,25)

Benjamini (max 120 bodova):

DAVID JULIJAN GAVRANIĆ, 7. a (97,50)

ANA FARAC, 7. c (88,75)

TONKA IVANČEVIĆ, 6. b (79,00)

Svi navedeni učenici bit će nagrađeni prigodnim poklonima koje je za njih pripremilo HMD. Obzirom na broj sudionika, HMD će nagraditi utješnim nagradama  još tri učenika (Maša Veić, Tina Vučićević i Mark Adrijan Gavranić) koja nisu na rang listi 10% najboljih, ali su brojem ostvarenih bodova tome najbliži. Na taj način organizator nadopunjuje razliku do 10% najuspješnijih sudionika za svaku školu pojedinačno. Rezultate za ostale natjecatelje, kao i za one čiji su podaci šifrirani, učenici i roditelji  mogu dobiti isključivo u školi, od povjerenika za natjecanje. 

Vidimo se dogodinesmiley!


[OPŠIRNIJE]Županijsko natjecanje iz geografije
Mislav Tomičić / datum: 29. 4. 2019. 11:04

Županijsko natjecanje iz geografije ove se godine održalo u Opuzenu 18. ožujka, u Srednjoj poljoprivrednoj školi. Na natjecanje smo krenuli dan ranije i prespavali u Metkoviću.

U kategoriji petih razreda Vito Ilišković osvojio je 3. mjesto.

Mislav Tomičić, učenik šestog razreda osvojio je 1. mjesto.

U kategoriji osmih razreda Zvonimir Skorin ostvario je 2. mjesto, Dinko Fabris 5.mjesto, Lora Lagundžija 6. mjesto i Leon Tulić 9. mjesto.

Bila su to lijepo provedena dva dana u Metkoviću i Opuzenu, dobro smo se zabavili, nasmijali i družili se, a zajedno s našim nastavnikom Juricom Čupićem nadamo se uspjehu i na sljedećem natjecanju. Čestitamo svima na postignutim rezultatima.

Mislav Tomičić 6.a


[OPŠIRNIJE]Državno natjecanje iz informatike
Marin Milat / datum: 2. 4. 2019. 12:29

Na državno natjecanje iz informatike u Primoštenu (19.03-22.03.) išao sam s nastavnicom Jakicom Stanišić. Osvojio sam 5. mjesto!!!

Bili smo smješteni u hotelu ,,Zora“ gdje smo uživali u svim pogodnostima. Upoznao sam puno prijatelja sa kojima sam igrao minigolf i kupao se u bazenu.

Natjecanje je bilo puno trik-pitanja i složenih zadataka. Većina natjecatelja (kao i ja) smatramo da je zbog toga natjecanje trebalo trajati još duže.

Prema prvim neslužbenim rezultatima bio sam 7., ali ispalo je da mi nisu odmah priznali jedan zadatak oko kojeg sam se jako potrudio, pa su to ispravili i na kraju sam osvojio 5. mjesto. 

Bila su to prekrasna 3 dana i nadam se da ću i sljedeće godine ići na državno i osvojiti još bolji uspjeh!

Marin Milat 7.a


[OPŠIRNIJE]Sretno Zvone, Nora, Dinko i Vjeko!
Ružica Žuvela / datum: 2. 4. 2019. 11:37

Sretno našim učenicima i njihovoj mentorici na putu za Osijek, na Državnu vjeronaučnu olimpijadu.


[OPŠIRNIJE]Županijsko natjecanje iz povijesti
Dinko Fabris / datum: 13. 3. 2019. 08:33

Županijsko natjecanje iz povijesti ove se godine održalo u Dubrovniku 8. ožujka, u Osnovnoj školi Marina Držića.

Na županijsko natjecanje uspjela su se plasirati četiri učenika naše škole, troje u kategoriji osmih razreda i jedan učenik u kategoriji sedmih razreda, a pripremala nas je nastavnica Marija Šegedin.

Roko Jurjević, učenik osmog razreda, od svih nas je ostvario najbolji rezultat i završio na visokom trećem mjestu. 

Leon Tulić je ostvario šesto, a Dinko Fabris osmo mjesto, što je uspjeh naše škole u konkurenciji svih škola u županiji. 

U kategoriji sedmih razreda našu školu je predstavljao Marin Milat koji je također  ostvario odlično sedmo mjesto.

Sve je bilo izvrsno jer je i sam prolazak na županijsko natjecanje već sam po sebi veliki uspjeh. Nama je najbitnije je da smo se svi zadovoljni vratili kući nakon dobro provedena dva dana.

Čestitke svim učenicima koji su sudjelovali na natjecanju, bilo na školskoj ili županijskoj razini, ovo je dobar poticaj da u narednim godinama budemo još i bolji!


[OPŠIRNIJE]Međuopćinski LiDraNo 2019.
Claudia Tarle / datum: 31. 1. 2019. 14:54

Liburna, 1. veljače, 10 sati!

Oblikovanje letka: Claudia Tarle / Izdavačka djelatnost škole - Školska knjižnica OŠ Petra Kanavelića


[OPŠIRNIJE]Četvrtu godinu zaredom!
Claudia Tarle / datum: 30. 1. 2019. 08:46


[OPŠIRNIJE]Nagradni izlet za najbolje
Nada Rkman / datum: 20. 6. 2017. 11:15

Učenici Osnovne škole Petra Kanavelića koji su osvojili prva mjesta na županijskim natjecanjima posjetili su 13. lipnja adrenalinski park Cadmos village u Konavlima. Izlet je organizirala Dubrovačko- nertvanska županija kao nagradu za najuspješnije učenike na ntjecanjima. Učenici su uživali na ovom avanturističkom izletu. 

Evo naših deset prvaka na zasluženom odmoru!


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju