2019-11-07 13:20:09

Školski izlet u Ston

U srijedu, 30. listopada 2019., zajedno s ostalim trećašima iz naše škole, išla sam na izlet u Ston. Okupili smo se na kolodvoru u 7:45. U 8 sati autobus je krenuo prema trajektu. Tako je započelo naše putovanje.

Prvo što smo posjetili bio je tunel Dingač u Potomju. Dok smo ulazili u tunel nadala sam se da ću vidjeti šišmiša, ali nisam. Tunel je bio mračan i hladan. Jedino što smo vidjeli su grafiti i lampe. Na kraju tunela je litica koja vodi do mora. Tamo smo se svi zajedno slikali.

Naše sljedeće stajalište bilo je u Putnikovićima. Tamo smo posjetili Muzej vinarstva i vinogradarstva. U muzeju smo vidjeli i čuli kako se prije pravilo vino. Najviše mi se svidio kip žene koja gnječi grožđe. Nakon posjeta muzeju sjeli smo ispred i pojeli svoju marendu.

Treće stajalište bilo je u Stonu. Čim smo došli u Ston krenuli smo na zidine. Zidine su strme i imaju mnogo stepenica pa nekima šetnja nije bila laka. Kad smo se spustili sa zidina došli smo u park. Tamo smo se igrali i družili. Nakon igre posjetili smo lapidarij. Lapidarij je muzej i suvenirnica. Vidjeli smo kamene dijelove, zlatni nakit, stare novčiće, križ s trnom s Isusove krune, a mogli smo kupiti i suvenir. Nakon lapidarija svi smo pošli na ručak u restoran Vila Koruna. Za ručak su nam pripremili pohanu piletinu i krumpiriće u obliku kruga, te s tim i salatu. Ručak je bio ukusan kao što je i izgledao. U restoranu su bili veliki akvariji puni ribe i rakova. Najdraži dio izleta bio mi je posjet solani nakon ručka. Kad smo došli u solanu okupili smo se oko vagončića punog soli. Saznali smo na koji način se sol vadi iz mora i kupili paketiće za donijeti kući. Došao je autobus po nas i svi smo krenuli kući. Vratili smo se kući sretni i umorni u 17:00 sati.

Mia Skokandić, 3. c

 
 

Osnovna škola Petra Kanavelića Korčula