2020-09-02 13:58:00

Obavijest za početak nastave u 2020./21. školskoj godini

Drage učenice i učenici, poštovani roditelji,

Nastava u novoj školskoj godini počinje u ponedjeljak 7. rujna 2020. godine u skladu s epidemiološkim mjerama i uputama MZO-a i HZJZ- a.

Molimo roditelje da se o mjerama informiraju na poveznici (klikni ovdje). Maske su obvezne za učenike od petog do osmog razreda, ali i za mlađe učenike pri odlasku u sanitarni čvor. Molimo vas da djecu poučite o pravilnom pranju ruku i držanju socijalne distance radi osobne sigurnosti i sigurnosti drugih, te posebno naglašavamo da ih podsjetite na pravila odgovornog ponašanja u javnom prijevozu.

Sukladno uputama HZJZ- a, svaki dan prije polaska u školu roditelji su dužni izmjeriti temperaturu svom djetetu.

Nastava će se odvijati u dvije smjene (ujutro u 8 sati i poslijepodne u 13 sati) koje će se tjedno izmjenjivati, a prijevoz učenika će se s time uskladiti. 

Prvi tjedan učenici od prvog do četvrtog razreda imaju nastavu ujutro, a učenici od petog do osmog imaju nastavu poslijepodne, osim prvog nastavnog dana (ponedjeljak 7. rujna) koji je zamišljen na sljedeći način:

  • Učenici od šestog do osmog dolaze u školu ujutro u 8 sati, a učenici trećeg i četvrtog u 10 sati, razrednici će upoznati učenike s novim pravilima i mjerama, a poželjno je da svi učenici donesu školsku torbu, jer će dobiti udžbenike.
  • Petaši dolaze u 9 sati u dvorište škole gdje će ih po prvi put prozvati nove razrednice. 
  • drugaši dolaze u 17 sati, a SVI prvaši (matične i područnih škola) dolaze u 18 sati u dvorište škole (prema preporuci HZJZ- a prvaši ove godine imaju skromniji svečani doček i dolaze u pratnji jednog roditelja).

Napomena:

  • Učenici čekaju pred školom učiteljicu ili predmetnog nastavnika kojeg po rasporedu imaju prvi sat i on ih prati do učionioce. Prvaši, drugaši, petaši i sedmaši čekaju pred glavnim ulazom, a trećaši, četvrtaši, šestaši i osmaši pred gornjim ulazom (kraj kioska s marendama). Nakon ulaska u školu za sve slijedi obvezno dezinficiranje ruku.

U PŠ Račišće nastava će se odvijati u jednoj smjeni, s tim da nastava učenicima prvog, drugog i četvrtog razreda počinje u 8 sati, a trećeg u 8:15 sati.

U PŠ Lumbarda nastava će se odvijati u dvije smjene. Prvi dan škole započinju drugaši dolaskom u školu u 8 sati, a trećaši i četvrtaši dolaze u 10 sati. Od utorka 8. rujna prvom razredu nastava počinje u 8 sati, drugom u 8:15 sati, trećem u 13 sati, a četvrtom u 13:15 sati. Razred s većim brojem učenika u smjeni će koristiti veliku učionicu u prizemlju, a manji razred učionicu na katu.

Roditeljskih sastanaka i informacija nema do daljnjega, tako da ostaju otvoreni načini komuniciranja kao i tijekom on-line nastave (Viber, Whats-app i druge roditeljske grupe i Savjetodavni kutak stručne službe na stranicama škole.

Obavještavat ćemo vas o svemu, želimo vama i nama sretan početak nove školske godine!


Osnovna škola Petra Kanavelića Korčula