preskoči na sadržaj

Osnovna škola Petra Kanavelića Korčula

Login

Školski jelovnik

« Prosinac 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

Vremenska prognoza

 

Iz povijesti škole...

Početnički solfeggio glazbene škole s profesoricom Tihanom Penjak na Kostimiranom koncertu 2008. g. 

(pogledaj album starih fotografija)

Jelovnik

Kad zvoni?

Kad vozi bus?

Koliko vremena dnevno provodim za računalom?




 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 17. 5. 2010.

Ukupno: 2615972
Ovaj mjesec: 6853
Ovaj tjedan: 584
Danas: 80

Javite nam se!

Imate sliku, komentar, kritiku, pohvalu... Sudjelujte u stvaranju stranica, javite se!

claudia.tarle@gmail.com

Novosti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju

Posljednji dan započeo je pakiranjem i doručkom. U osam sati krenuli smo prema Ogulinu u posjet Ivaninoj kući bajke (Ivanina kuća bajke posvećena je Ivani Brlić Mažuranić. To je u svijetu jedinstven multimedijalni i interaktivni centar posvećen bajkama, namijenjen velikima i malima nudi nezaboravno iskustvo). 

Dočekala nas je simpatična vodičica Sanja odjevena baš poput prave Ivane Brlić Mažuranić. Podijelili smo se u dvije grupe, jedni su na katu dvorca imali radionice, a drugi su su se zabavili u prizemlju. Vidjeli smo prvo izdanje Priča iz davnine iz 1916. godine.Sve je bilo jako zanimljivo i bajkovito, a posebno Čarobno zrcalo gdje smo razgovarali s gospodinom Bjesomarom koji nam je otkrivao koji bi bili lik u svijetu bajki i koje bi bile naše super moći.

Odnah do Ivanine kuće je pravi dvorac, a ispred kuće bajki nalazi se glasoviti Đulin ponor u koji ponire rijeka Dobra. Bilo je hladno, ali smo imali sreće jer je kiša padala samo dok smo bili u autobusu.

Nakon toga dugo smo se vozili do sirane u kojoj smo saznali koje su to tri faze pripreme sira. Kupili smo sir i krenuli u Majerov mlin gdje se na rijeci Gackoj na starinski način melje žito. Za doći do mlina na drugu stranu obale prelazzi se mostom. Mlin je malen i napravljen od drva. Prepun je vreća s brašnom.

Vlasnik nam je ispričao koliko mu treba da napravi 50 kg finog brašna (jedna vreća - osam sati), zašto je zdravije tako mljeveno brašno od cijelih zrna i neke druge zanimljivosti o mlinu kojega je on naslijedio nakon što mu je umrla mama, zbog čega smo svi bili jako tužni. U staro doba na rijeci Gackoj je bilo puno mlinova, pilana za drvo i uzgajale su se ribe.

Nakon mlina čekao nas je bogat ručak u Gospiću. Punog želuca i već pomalo umorni zaputili smo se na dug put kući. Uz pjesmu, zabavu i kviz znanja kojim smo ponovili sve što smo naučili, put je brzo prošao. Za čas smo bili u Orebiću i sretno stigli. Složili smo se da je Škola u prirodi nezaboravna i da sve što je lijepo kratko traje.

Zadnji dan smo prošli 643 km i na putu proveli 11:30 sati (Ukupno: 660+ 94+ 254+ 643= 1651 km). Cijeli izlet je bio zanimljivo i zabavno iskustvo i nadamo se da će ih biti još! 






[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju