preskoči na sadržaj

Osnovna škola Petra Kanavelića Korčula

Login

Iz povijesti škole...

Upis prvaša u školsku knjižnicu, 2010. godina

(pogledaj album starih fotografija)

Vremenska prognoza

 

Kalendar
« Studeni 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Koliko vremena dnevno provodim za računalom?
Javite nam se!

Imate sliku, komentar, kritiku, pohvalu... Sudjelujte u stvaranju stranica, javite se!

claudia.tarle@gmail.com

Tražilica

 

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 17. 5. 2010.

Ukupno: 2115719
Ovaj mjesec: 3700
Ovaj tjedan: 962
Danas: 128

-

Eko škola Petra Kanavelića

Naša eko himna

Eko, eko, eko, eko, eko, e…

Korčula je otok sriće,

Napunimo stoga vriće.

Eko, eko, eko, eko, eko, e…

Naši škoji su u boji,

Modro more i zeleni bori.

Eko, eko, eko, eko, eko, e…

Sačuvajmo šume, more,

S njima nan je zdravje boje.

Eko, eko, eko, eko, eko, e…

Očistimo škoj od smeća,

Čisti dvori, srića veća.

Animaciju za Dan planeta Zemlje izradio Toni Bernetić


 

EKO vijesti
Dan planeta Zemlje 2010.
Luči Farac / datum: 20. 4. 2010. 17:21

Učenici OŠ Petra Kanavelića obilježit će Dan planeta Zemlje na Spomeniku uoči 22. travnja 2010. god. (u srijedu). Cijelo to jutro slagat ćemo mozaik s prikazom planeta Zemlje. Događanja će započeti u 8 sati, svečano otvaranje očekuje se oko 10,30 sati, a vrhunac svečanosti će započeti u 12,30 sati. Tijekom školske godine skupili smo više od 50 tisuća čepova u Eko projektu pod sloganom „Movimo se! Skupimo te čepe…“

Hvala svima vama koji ste pomogli u osvješćivanju problema zbrinjavanja plastičnog otpada na našem otoku. Pozivamo vas sve; dođite, pridružite nam se! A vi koji doma još imate čepa donesite ih, skupljajte ih i dalje, jer naš projekt traje…

Prenesimo poruku pozitivnog razmišljanja iz naše lijepe Korčule. Skupljajući čepove „MISLIMO GLOBALNO - DJELUJEMO LOKALNO“.

Eko odbor Osnovne eko škole Petra Kanavelića


[OPŠIRNIJE]Uspjeli smo!!!
Claudia Tarle / datum: 23. 4. 2010. 11:20

„Movimo se! Skupimo te čepe…“ – projekt Osnovne EKO škole Petra Kanavelića iz Korčule

Uspjeli smo!!!

Spomenik usred Korčule krasi prikaz planeta Zemlje promjera deset metara složen od plastičnih čepova. Teško je povjerovati da ih je utrošeno preko sedamdeset tisuća!

Zašto baš čepovi?

Kad je započeo otkup „famoznih“ boca, naše su plaže i šume najedanput bile prepune čepova koje nitko nije htio... A mi smo htjeli privući pažnju na problem otkupa plastičnog otpada na otoku i biti dio rješenja tog problema

Sve je počelo prije tri godine u maloj školi u Račišću, a mi nastavljamo dalje. Želja nam je napraviti sliku veličine cijelog spomenika i ući u Guinessovu  knjigu rekorda. Slika ostaje na Spomeniku i 22. travnja, na Dan planeta Zemlje kada se očekuje dolazak prvog od velikih brodova s turistima u naš grad.  I danas su se već mnogi turisti zadržavali na Spomeniku, fotografirajući događanja i zanimajući se za naš projekt. Nadamo se da će tako naša poruka na najbolji mogući način poći u svijet i promovirati Korčulu.

Dođite i vi, pogledajte, ali vas molimo: čuvajte nam našu Zemlju!

(i na kraju, ali ne manje važno)

Hvala svima koji su prepoznali vrijednost ovoga projekta i pomogli nam u našim nastojanjima, posebno generalnom pokrovitelju brodogradilištu Leda d.o.o., te kumovima naše Eko škole – Gradu Korčuli i KTD Hober d.o.o.

Zahvaljujemo i Turističkoj zajednici, Nevenu Faziniću koji od samih početaka podržava naše „čepe“, Elektrojugu, roditeljima i svima koji su se uključili na bilo koji način. Posebno hvala medijskim pokroviteljima: Radiju Korčuli, svim korčulanskim net-ovima, dopisnicima i ekipi HRT studija Dubrovnik. Snimku ćete moći pogledati u Dnevniku, Županijskoj panorami i emisiji „More“ studija Split.


[OPŠIRNIJE]Obavijest učenicama i učenicima
Alan Farac / datum: 5. 12. 2010. 10:53

Školski Eko projekt  MOVIMO SE!  SKUPIMO TE ČEPE ide dalje. Nastavljamo sa skupljanjem plastičnih čepova po razredima.

Početak je nove utrke za najuspješniji razred u kategoriji nižih i viših razreda. Razredi imaju novu priliku dobiti školskog Eko-oskara našeg  „EKO ČEPKA“ i jednodnevni izlet.

Utrka traje do 20. travnja 2011. godine.

U prošloj školskoj godini kao prvoj godini projekta skupili smo 100000 čepova. Na središnjem gradskom trgu u povodu Dana planeta Zemlje uspjeli smo napraviti jedinstven i veličanstven mozaik planeta Zemlje promjera 9 metara.

Školskim Eko projektom želimo skrenut pažnju društva na problem plastičnih čepova koje trgovački lanci ne otkupljuju zajedno s plastičnim bocama. Plastični čepovi su najdugovječniji otpad u prirodi. Oni onečišćuju okoliš i ne želimo ih u  dvorištima, parkovima, šumama,  plažama….

Nadamo se da ćemo prikupiti dovoljan broj čepova kako bi se upisali u Guinnessovu knjigu rekorda. To bi bilo posebno zadovoljstvo i veliko priznanje za sve koji su sudjelovali u projektu.

Vjerujemo da ćemo u drugoj godini projekta biti još aktivniji i uspješniji po broju skupljenih čepova. 

Pozdrav uz rečenicu KORČULA JE OTOK SRIĆE, STOGA NAPUNIMO VRIĆE!!

EKO ODBOR OŠ Petra Kanavelića

Napomena

Učenici ekološko-biološke grupe skupljati će svakog ponedjeljka čepove po razredima. Molimo razrednike da odrede učenike koji će voditi računa o broju sakupljenih čepova za pojedine razrede. Za dodatne informacije javite se Eko koordinatorima: pedagoginji Ružici ili učitelju kemije-biologije Alanu.


[OPŠIRNIJE]Movimo se! Skupimo te čepe...
Claudia Tarle Judita Bojić / datum: 20. 4. 2011. 20:15

Imamo dvije jako dobre vijesti!!

Prva je da smo ponovo uspjeli složiti od čepova još veću i još ljepšu dragu nam planetu Zemlju.

Druga je dobra vijest da se ove godine nalazimo na  službenim svjetskim stranicama Dana planeta Zemlje earthday.org. A to stvarno nije mala stvar! Pogledajte nas, komentirajte i glasajte za naš projekt na http://act.earthday.org/event/lets-get-going-lets-collect-those-corks

Današnje događanje bilo je nastavak prošlogodišnjeg projekta kada smo sakupili oko 100 000 čepova od kojih smo na gradskom trgu složili prikaz zemaljske kugle. Prizor je bio impresivan i atraktivan. Poneseni pozitivnim iskustvom i odjekom u medijima, te prihvaćanjem i podrškom naše ideje širom svijeta, svoj smo projekt nastavili. Ove godine smo skupili puuno više čepova, čak 450 000! Glavnu ulogu u skupljanju odigrali su učenici naše škole, ali su čepi pristizali i iz dalekih krajeva Hrvatske i svijeta.

Cilj nam je bio ukazati na problem plastike koja se ne skuplja već dospijeva u okoliš. Iako smo željeli  ući u Guinnesovu knjigu, odustali smo jer znamo da smo svojevrstan rekord već postigli. On je veći od broja. Izgrađujemo naviku prikupljanja i razvrstavanja otpada i prije nego li je naša zajednica spremna odgovoriti. Volimo svoj zavičaj i svoje mjesto. Turiste shvaćamo kao goste našeg doma i čistoćom im iskazujemo dobrodošlicu. I danas smo dočekali velik broj turista. Bili su oduševljeni, a riječ "amazing" najčešće se čula. Zadivili smo ih i voditeljima koji su progovorili sve jezike i letcima na engleskom, njemačkom, talijanskom, francuskom i švedskom jeziku. Dijeleći letke ugodno smo popričali s turistima. Odlična vježba, mi smo učili od njih, a oni od nas. Jedna baka čiji mali unuk ide u vrtić u Njemačkoj je bila jako sretna da će on sa sobom moći ponijeti letke na njemačkom i pokazati ih tetama u vrtiću. A jedna umirovljena učiteljica iz Engleske je bila toliko oduševljena projektom i povezivanjem raznih predmeta i znanja - matematike, geografije, likovnoga, biologije, ekologije, jezika - da je rekla kako će to prenijet svojoj kćeri, koja je isto učiteljica. Neki turisti su nam se priključili u slaganju, a neki su i zaplesali s nama!

Ako je naša škola sakupila toliko čepova koji bi inače završili u okolišu, zapitajmo se koliko tek ostalog otpada završi neiskorišteno u Gradu, na otoku, na Jadranu... Mi, koji smo na ovoj planeti manji od čepa, ipak smo "kap u slapu" i dovoljno važni jer nam je stalo. Ovim projektom  ujedinili smo cijelu školu, svih 500 učenika i učitelja.

Naradili su se članovi eko odbora, web tima, voditelji programa, ali i svi drugi učenici. Jedva smo složili Tihi ocean po onome suncu!

Zahvaljujemo svima koji su nas podržavali u projektu, a odgovorne ne samo molimo,  već  pozivamo da učine više. Ovo je naše malo zeleno djelo za našu voljenu planetu. Ako nas posluži vrijeme Zemlja će ostati nekoliko dana da joj se svi mogu diviti. Stotine slika je danas iz Korčule odletilo u svijet, a i televizija nam je opet došla. Baš nam je bilo zabavno! Još uvijek sređujemo dojmove, ali uskoro očekujte bogat foto album i još detalja s ovog događanja.

izvor: Web Tim


[OPŠIRNIJE]Movimo se! Skupimo te čepe...
Claudia Tarle / datum: 18. 4. 2011. 11:10

Razmislimo o projektu Movimo se! Skupimo te čepe...

… jer čepi su plastični, a mi se bojimo da će plastika zatrpati naš lijepi otok, obalu i podmorje jer joj za razgradnju trebaju stotine godina…

Skupili smo čepove s naših ulica, plaža, parkova. I što sad, godinu dana poslije?

Svi čepovi su u našoj školi!

Teško je vjerovati da je to golemo, šareno brdo izraslo od malih, beznačajnih čepova koje smo možda jedan dan na Plokati šutnuli nogom. Zamislite da se sve to ponovo vrati u prirodu…

Našim smo projektom dokazali da građani imaju ekološku svijest kad im je ponuđeno barem nekakvo rješenje. Jer nismo ni sumnjali da građani Korčule manje vole svoj grad od nekih drugih…

Mi i dalje želimo isto: pokrenuti svijest o tome koliko je važno planirati i tragati za ozbiljnim rješenjem zbrinjavanja otpada na našem otoku.

Ako smo tome i malo pridonijeli, presretni smo zbog toga.

Pridružite nam se na Spomeniku 20. travnja. Cijelo jutro ćemo slagati mozaik s prikazom planeta Zemlje, a svečano otvaranje će biti u 11,30 sati. Donesite nam svoje preostale zalihe čepova!

Poslušajte naš poziv koji smo pripremili  u suradnji s Radio Korčulom.

Prelistajte naše letke na hrvatskom, engleskom, talijanskom, francuskom, njemačkom i švedskom jeziku.U njih smo uložili veliki trud. Pomogla nam ih je tiskati Dunea – razvojna agencija DNŽ, a sufinancirani su sredstvima Europske Unije kroz EU projekt COASTANCE

                                           

Claudia Tarle


[OPŠIRNIJE]Movimo se opet!
Alan Farac / datum: 14. 3. 2012. 09:38

Dragi  učenici i učitelji,

treću godinu za redom nastavljamo  školski EKO projekt „Movimo se! Skupimo te čepe… Od 14. ožujka do 16. travnja  donosimo prikupljene čepove u školu i pripremamo se za obilježavanje Dana planeta Zemlje.

Čepovi će se prikupljati na satovima razrednika. Nositelji akcije prikupljanja su vaši razrednici i predstavnici vašeg razreda u eko odboru.

Budući 22. travnja pada u nedjelju mi ćemo u petak, 20. travnja na Spomeniku od čepova složiti mozaik na temu „ Korčula i Hrvatska u EU“. Nakon toga naša nastojanja usmjeriti ćemo na pravilno odlaganje sakupljenih čepova  i način na koji ćemo trajno zabilježiti naš trogodišnji projekt. Budimo odlučni do kraja, MOVIMO SE! SKUPIMO TE ČEPE… i pokažimo koliko smo ekološki osviješteni.


[OPŠIRNIJE]korcula.hrvatska.eu
Claudia Tarle / datum: 18. 5. 2012. 11:34

objavio Web tim

U petak,  11. svibnja 2012. povodom Dana Europe na središnjem gradskom trgu je predstavljen  EKO projekt naše škole pod nazivom „Movimo se! Skupimo te čepe…“. Kroz trajanje programa koji je započeo u 10.30, učenici i nastavnici složili su mozaik od plastičnih čepova na temu „korcula.hrvatska.eu“.

Kroz tri godine trajanja projekta, koliko je i planirano, skupljeno je više od 650 000 plastičnih čepova. Samo ove godine, vrijedni sakupljači su skupili oko 95 000 čepova. Naš projekt ove godine završava. Dokazali smo da je Korčulanima stalo i da imaju svijest o tome da plastiku nije dobro baciti u „obično smeće“ i ako smo postigli barem to da nas peče savjest kad bacimo čep, puno smo napravili. Uz sve to promovirali smo naš grad u najljepšem svjetlu i na sve to smo jako ponosni.

Nadamo se da smo poslali jasnu i vrijednu poruku  i da će jedan dan na našem otoku zaživjeti postrojenje za otkup plastičnog otpada. Pogledajte fotografije !


[OPŠIRNIJE]ŠKOLSKI EKO PROJEKT - Movimo se! Skupimo te čepe
Alan Farac / datum: 9. 5. 2012. 23:12

Dragi učenici,

Ponovo u petak, 11. svibnja u povodu Tjedna Europe na središnjem gradskom trgu (Spomenik) s početkom programa u 10 i 30 h predstavit ćemo naš školski EKO projekt pod nazivom MOVIMO SE! SKUPIMO TE ČEPE… Projekt smo pokrenuli prije tri godine s ciljem isticanja i rješavanja otkupa plastičnog otpada na našem otoku. Ove godine u završnici našeg projekta ponovo ćemo slagat mozaik ovog puta na temu „korčula.hrvatska.eu.“

Skoro priključenje Hrvatske u EU predstavlja prihvaćanje novih društvenih standarda posebno u visokim kriterijima zaštite okoliša i gospodarenja s otpadom. Mi kao škola ističemo važnost takvog promišljanja i ponašanja jer pravo na čist okoliš je temeljna vrednota svakog društva koja je ugrađena u Deklaraciju o pravima djeteta. Učenici će od predmetnih nastavnika dobit  točne upute o rasporedu slaganja mozaika. Naoružajte se strpljenjem i kreacijom jer bit će zabavno i edukativno! Vidimo se na Spomeniku!


[OPŠIRNIJE]Prilog o nama na HRT-u
Administrator / datum: 23. 4. 2011. 11:39

Ako ste propustili pogledati prilog o nama na HRT-u, možete to učiniti ovdje.


[OPŠIRNIJE]Pitali smo... sudionike i gledatelje eko projekta
Claudia Tarle Judita Bojić / datum: 22. 4. 2011. 16:47

 

 

 

 

 

Web tim je za vrijeme slaganja čepova ispitao mišljenja sudionika i gledatelja.

Pročitajte što smo sve saznali!

ŠTO MISLITE O OVOM PROJEKTU?

- Ovaj lijepi događaj koji pripremaju svake godine OŠ Petra Kanavelića Korčula je veoma poučan, koristan i zanimljiv jer nas odgaja kako ćemo mi sačuvati svijet za sve buduće naraštaje. (Stanka Kraljević)

-Ovo je najbolji događaj koji se dogodio našoj školi. Mi time odašiljemo poruku da trebamo čuvati okoliš. (Ljubica Milošević)

-Ovaj projekt je jako značajan. On potiče potrebu ekološkog odgoja i organizacije. Pametna ideja jer nema tu samo teorije, nego radimo i nešto praktično, slažemo čepove. (Berislav Ćurković)

- Ovo je jako lijep projekt. Bilo bi lijepo kad bi se ova kugla mogla malo duže održati. (Maja Biliš)

 - Neobično, po ovome smo već prepoznatljivi u svijetu. (Meri Amadeo)

- Ovo je jako dobra akcija, tako čuvamo planet Zemlju. (Ivan Kovačević)

- Jedan izvrstan događaj koji treba njegovati i koji treba svih nas potaknuti na razmišljanje kako treba zbrinuti plastični otpad. (Ružica Fabijanović)

- Čini mi se da je najvažnije da vi, djeca, odrastate u uvjerenju da nešto možete i morate napraviti - proaktivni optimizam. Isto tako, važno je da ne podlegnete medijima koji vas uče da se ne može napraviti puno. (Ivica Fabris)

- Jedna divna stvar vrijedna hvale koja čini naš svijet ljepši. (Branka Kriletić)

- Jako lijepa eko akcija! Nadam se da ćemo uspjeti u ovom projektu. (Mirjana Jeličić)

- Super akcija, ukazuje nam da ovim radom  čuvamo našu majku - Zemlju. (Nadira H. Peručić)

- Djeca su jako aktivna, vesela i već su se uhodala u ovaj posao. (Mira Šale)

- Ovo je izuzetno lijep projekt. Mi imamo najljepšu zemlju na svijetu i trebamo je njegovati, a ovaj projekt je kao stvoren za to. (Jerkica Matić)

- Ovaj projekt mogu razumijeti svi, i najmlađa djeca koja baš ništa ne znaju o zbrinjavanju plastičnog otpada. Čim vide od čega je nastalo ovo brdo čepova jasno im je da svaka sitnica doprinosi... kako zagađenju, tako i čuvanju prirode. (Claudia Tarle) 

- Izvanredna ideja. Skuplja sve učenike naše škole da se druže. (Frankica Sardelić)

- Ovo je pametan način za osvijestiti ljude da se malo osvrnu oko sebe i da vide koliko ima bespotrebnih stvari. Svi kupuju svašta. (Josipa Farac)

- Ovo je pametna ideja jer slažemo svijet. (Martin Sardelić)

- Ovo je odlično. Ovako čistimo prirodu! (Antun Penjak)

- Ovo je super, zabavljamo se! (Toni Mozara)

- Ovo je sve odlična ideja! (Sandra Lacković)

- Ovo je dobra akcija, mukotrpan projekt i za ovo treba puno posla, treba se još bolje organizirati kroz cijelu godinu. (Mirela Tolj)

- Jako lijep projekt, vidi se kako je okoliš čist, a ljudi skupljaju čepove zbog zabave i čistoće! (Maja Biliš)

- Super, baš je zabavno! (Tesa Jurjević)

- Prekrasno je gledati kako djeca slažu čepe. (Nataša  Škokić)

- Ovo je tako zabavno slagati čepe i družiti se! (Anđela Novak)

- Lijepi događaj za nas i za cijelu Korčulu. (Ankica Pamuković)

- Poslat ćemo dobru poruku svijetu! (Dora Tešić)

- Krasno je što se svi trude. (Žana Jandrić Vidajić)

- Drago mi je što smo na ovaj način iskoristili čepe. (Lana Junger)

- This is lovely and amazing idea! (Caren McLorenz)

MISLITE LI DA JE OVAJ PROJEKT POMOGAO  DA DJECA POSTANU EKOLOŠKI OSVJEŠTENIJA?

- Ako budemo još radili na tome, postat ćemo. (Mirela Tolj)

- Za početak smo postigli da je ljudima neugodno baciti čep u smeće. Cilj nam je da se tako osjećaju za svu plastiku. Ali moraju znati gdje će je baciti, a tu više ne možemo mi pomoći, grad treba stati uz nas. (Claudia Tarle) 

- Je.  Više ni ja, ni itko moj nabacamo čepove u smeće nego ih negdje spremamo. Nastojimo odvojiti i druge plastične stvari. (Josipa Farac)

- Mislim da su nakon svih ovih godina postali ekološki osviješteni! (Ankica Pamuković)

- Sigurna sam da će im pomoći! Ovako ne bi trebali previše misliti gdje će baciti boce i čepove. (Ružica  Fabijanović)

- Trebali bi biti, ali hoće li to ćemo vidjeti. Još uvijek vidim smeće ispred škole. (Abel Brčić)

- Sigurna sam da neće! (Jasna Peručić)

- Mislim teško, to ide pomalo! (Marko Batistić)

- Ako se projekt bude održavao sigurno hoće, ali ako se raspadne raspasti će se i sve ostalo! (Maja Biliš)

JE LI BILO BOLJE LANI ILI JE BOLJE OVE GODINE?

-Ove godine je bolje organizirano. (Mirela Tolj)

- Prošle godine je bilo bolje organizirano. (Petra Poša)


Proveli smo dvije simpatične ankete:

ŠTO MISLITE, KOLIKO IMA ČEPOVA?

-Oko 80 000? (Mirela Tolj)

-Hmm, 350 000/400 000? (Antun Penjak)

- Ja mislim da ima čak oko 2000 čepova! (Martin Sardelić)

- 300 000. (Marija Žanetić)

- 400 000. (Ante Salečić)

- 50 000. (Andrej Žmirić)

- 5 000. (Stipe Torić)

- 9 000. (Marino Kriletić)

- 200 000 (Jerkica Matić)

- 300 000. (Ante Botica)

- 400 000. (Marko Batistić)

KOJA BOJA ČEPOVA TI SE NAJVIŠE SVIĐA?

- Plava! (Ivan Tomović)

- Plava! (Gojko Kraljević)

- Crvena! (Tihomir Pilipović)

- Crvena i plava! (Maja Biliš)

- Plava! (Bernarda Šeparović)

- Ljubičasta! (Anamaria Šestanović)

- Plava! (Marijeta Markovina)

- Plava! (Maja Novak)

- Plava! (Damir Vukan)

- Plava! (Mia Depolo)

- Plava! (Gordana Curać Depolo)

- Crvena! (Jerkica Matić)

- Crvena i plava! (Petar Milina)

- Crvena! (Marko Batistić)

- Plava! (Roko Risteski)

-Mogu reći dvije boje? Zelena i plava. (Martin Sardelić)

ETO PLAVA JE IPAK POBIJEDILA!!!


I doznali još nekoliko informacija koje dosad niste znali:

Koliko ima čepova?

- Ukupan broj čepova od prošle i ove godine je 450 000. (Alan Farac)

Koliki je promjer zemlje?

Promjer zemlje je 14 m. (Abel Brčić)

Što dalje s ovim čepovima?

- Najvjerojatnije šaljemo međunarodnoj humanitarnoj udruzi u Italiji. (Berislav Ćurković)

Jeste li zadovoljni što se vaša tradicija nastavlja?

- Jako sam zadovoljna i zahvalna sam svima u školi koji poštuju ovaj projekt. (Luči Farac)

WEB TIM - naši školski novinari


[OPŠIRNIJE]Finale utrke za ekočepka
Alan Farac / datum: 12. 4. 2011. 11:40

Dragi učenici!

Skupljanje čepova za ovu godinu približava se kraju jer se približava Dan planeta Zemlje. Ponovo ćemo na Spomeniku

20. travnja izraditi mozaik planeta Zemlje od 350 000 čepova.

Ovu godinu planet Zemlja će narasti za 4 puta u odnosu na prošlu godinu. Sama činjenica da je broj sakupljenih čepova narastao višestruko dodatno nam ukazuje potrebu zbrinjavanja i trajnog rješenja za plastični otpad (plastični čepovi). I ove godine među razredima vodi se tijesna utrka tko će dobiti ekočepka kao najvrjedniji  razred u sakupljanju čepova. Ovaj petak završava utrka u sakupljanju čepova. Stoga imate još malo vremena da utječete kome će ekočepko. MOVITE SE! SKUPITE TE ČEPE!

Ekološka grupa


[OPŠIRNIJE]Movimo se, skupimo te čepe!
Claudia Tarle / datum: 22. 4. 2015. 08:59

Dan planeta Zemlje, 22. travnja je prilika da se prisjetimo našeg školskog projekta "Movimo se, skupimo te čepe!" To je bio jedan neprežaljeni super, super projekt -  atraktivan, poučan - šteta da se nije nastavio.

Iz njega su i najmlađi mogli shvatiti koliko je važno paziti na male stvari i kako svatko od nas doprinosi zaštiti okoliša na dobar ili loš način. Taj mali čep pokazuje namjeru. To je ona mala kap...

A tek kad svi ti čepovi naprave veliku gomilu svima je sve jasno i svi se zgražaju na pomisao da bi mogli završiti negdje u prirodi, bačeni bez veze.

Projekt se nije završio kako smo planirali, ali su i ove tri godine bile super. Željeli smo biti dio rješenja problema odlaganja plastike na našem otoku i bili smo postigli da Korčulani promisle dvaput prije nego bace plastiku u "obično" smeće. Uloženo je jako puno truda, otvorite rubriku eko-škola, iznenadit ćete se koliko toga ima...

Claudia Tarle

animacija by Toni Bernetić 2010.g.


[OPŠIRNIJE]22. travnja - Danas se obilježava Dan planeta Zemlje
Claudia Tarle / datum: 22. 4. 2014. 08:31

Naš se planet mijenja. Mi smo na njemu...


[OPŠIRNIJE]22. travnja - Sretan vam Dan planeta Zemlje
Claudia Tarle / datum: 22. 4. 2017. 09:24

2010., 2011. i 2012. godina heart


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju