preskoči na sadržaj

Osnovna škola Petra Kanavelića Korčula

Login

Školski jelovnik

« Prosinac 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

Vremenska prognoza

 

Iz povijesti škole...

Početnički solfeggio glazbene škole s profesoricom Tihanom Penjak na Kostimiranom koncertu 2008. g. 

(pogledaj album starih fotografija)

Jelovnik

Kad zvoni?

Kad vozi bus?

Koliko vremena dnevno provodim za računalom?




 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 17. 5. 2010.

Ukupno: 2615975
Ovaj mjesec: 6856
Ovaj tjedan: 587
Danas: 83

Javite nam se!

Imate sliku, komentar, kritiku, pohvalu... Sudjelujte u stvaranju stranica, javite se!

claudia.tarle@gmail.com

Novosti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Proljetna salata od šparoga
Autor: Meri Amadeo, 28. 3. 2012.

U školskom smo vrtu otkrili prave šparoge!!!

Naučili smo ih prepoznati i razlikovati od bjušća. Tek su ih poneki s roditeljima tražili i brali. Pitali smo se kakvog su okusa i na koji način se mogu spremati. Ubrali smo ih i odlučili skuhati u školi i pripremiti proljetnu salatu od šparoga. Učenici su donijeli po dva kuhana jaja i po želi malo sira i kruha, učiteljica Meri šparoge, zdjele i pribor za jelo, a učiteljica Franica začine: maslinovo ulje, ocat, sol i papar. U razredu smo postavili zajednički stol, pozvali stručnu službu i ravnatelja. Psihologinja Ivica nas je propitivala o šparogama: zašto su tako cijenjene i zdrave, gdje i kada rastu, ima li ih u trgovinama? Svašta smo naučili i zaključili da smo sretni što imamo ovako zdrave namirnice. Prvaši su na tanjurima usitnili jaja. U zdjeli smo nasjeckali i sir na kockice. Učiteljica je kuhane šparoge začinila i sve dobro promiješala. Gozba je počela dijeljenjem po malo na tanjuriću. Neki su se oprezno probavali malo po malo, mrštili, neki tražili još, uglavnom je svima bilo fino. Ono što je važno, svi su probali i sada znaju kako napraviti proljetnu salatu od šparoga i kakvog je okusa. I naravno, uz to smo se napili našeg čaja od ljekovitog bilja. Zar to nije bila prava EKO marenda? Pogledajte slike!

Moramo dadati još nešto. Danas smo na satu medijske kulture u razredu ugostili novinarku Romanu Crnac. Ispričali smo joj sve o našoj šparogijadi, rotkvicama i našem ljekovitom čaju. Sušajte nas sutra, u četvrtak u 10,30 sati u programu Radija Korčule! 






[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju