preskoči na sadržaj

Osnovna škola Petra Kanavelića Korčula

Login

Školski jelovnik

« Prosinac 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

Vremenska prognoza

 

Iz povijesti škole...

Početnički solfeggio glazbene škole s profesoricom Tihanom Penjak na Kostimiranom koncertu 2008. g. 

(pogledaj album starih fotografija)

Jelovnik

Kad zvoni?

Kad vozi bus?

Koliko vremena dnevno provodim za računalom?




 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 17. 5. 2010.

Ukupno: 2615962
Ovaj mjesec: 6843
Ovaj tjedan: 574
Danas: 70

Javite nam se!

Imate sliku, komentar, kritiku, pohvalu... Sudjelujte u stvaranju stranica, javite se!

claudia.tarle@gmail.com

Novosti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Mali MasterChef u 3.a s posebnom gošćom Željkom Bleuš
Autor: Claudia Tarle, 13. 6. 2022.

Dugogodišnji projekt učiteljice Meri Amadeo nastao s ciljem populariziranja zdrave prehrane nakon dvogodišnje stanke je ponovo s nama.

Zanimljivost ovogodišnjeg Malog Maesterchefa bila je posebna gošća - Željka Bleuš, naša Smokviška, sudionica pravog, pravcatog televizijskog Maesterchefa.

Učenici su u školu donijeli zdravo povrće, razne dodatke, sjemenke, aromatično bilje i začine - za marendu i čaj. Nešto su ubrali i u školskom vrtu, naime, ovo je razred koji uvijek nešto bere i sadi, a ima i vlastiti komposter s kalifornijskim glistama.

Prije samog Masterchefa teče priprema na engleskom. Korisno je i zanimljivo znati kako se na engleskom zovu kapare, motar, aniž, morač, alviža, mažurana...

Prvo učenici sami mijese pogačice koje učiteljica ispeče, a na njih se maže sirni namaz. To je "prazni pjat" kojem se daje mašti na volju.

Bilo je uzbidljivo i napeto našem žiriju sastavljenom od učenika polaznika Domaćinstva. Probali su sve "pjate" i proglasili pobjednike u više kategorija. Pobjednici su dobili voće i diplomu, ostali utješne nagrade, a svi su slasno marendali.

Željka je bila ugodno iznenađena vještinom i znanjem trećaša. Nekoliko najurednije pospremljenih radnih jedinica nagradila je razgledavanjem kuhinje u slastičarnici Arula i počastila ih njezinim famoznim kolačima.

Učiteljici Meri su u organizaciji pomogle Darija Janković i Ines Pivac.

 
 

 

 






[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju