preskoči na sadržaj

Osnovna škola Petra Kanavelića Korčula

Login

« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Iz povijesti škole...

Početnički solfeggio glazbene škole s profesoricom Tihanom Penjak na Kostimiranom koncertu 2008. g. 

(pogledaj album starih fotografija)

Vremenska prognoza

 

Kalendar za 2023./2024.

Kad zvoni?

Kad vozi bus?

Koliko vremena dnevno provodim za računalom?




 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 17. 5. 2010.

Ukupno: 2537275
Ovaj mjesec: 9270
Ovaj tjedan: 2139
Danas: 195

Javite nam se!

Imate sliku, komentar, kritiku, pohvalu... Sudjelujte u stvaranju stranica, javite se!

claudia.tarle@gmail.com

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Mali MasterChef u 3.a s posebnom gošćom Željkom Bleuš
Autor: Claudia Tarle, 13. 6. 2022.

Dugogodišnji projekt učiteljice Meri Amadeo nastao s ciljem populariziranja zdrave prehrane nakon dvogodišnje stanke je ponovo s nama.

Zanimljivost ovogodišnjeg Malog Maesterchefa bila je posebna gošća - Željka Bleuš, naša Smokviška, sudionica pravog, pravcatog televizijskog Maesterchefa.

Učenici su u školu donijeli zdravo povrće, razne dodatke, sjemenke, aromatično bilje i začine - za marendu i čaj. Nešto su ubrali i u školskom vrtu, naime, ovo je razred koji uvijek nešto bere i sadi, a ima i vlastiti komposter s kalifornijskim glistama.

Prije samog Masterchefa teče priprema na engleskom. Korisno je i zanimljivo znati kako se na engleskom zovu kapare, motar, aniž, morač, alviža, mažurana...

Prvo učenici sami mijese pogačice koje učiteljica ispeče, a na njih se maže sirni namaz. To je "prazni pjat" kojem se daje mašti na volju.

Bilo je uzbidljivo i napeto našem žiriju sastavljenom od učenika polaznika Domaćinstva. Probali su sve "pjate" i proglasili pobjednike u više kategorija. Pobjednici su dobili voće i diplomu, ostali utješne nagrade, a svi su slasno marendali.

Željka je bila ugodno iznenađena vještinom i znanjem trećaša. Nekoliko najurednije pospremljenih radnih jedinica nagradila je razgledavanjem kuhinje u slastičarnici Arula i počastila ih njezinim famoznim kolačima.

Učiteljici Meri su u organizaciji pomogle Darija Janković i Ines Pivac.

 
 

 

 






[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju