preskoči na sadržaj

Osnovna škola Petra Kanavelića Korčula

Login

« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

Iz povijesti škole...

Početnički solfeggio glazbene škole s profesoricom Tihanom Penjak na Kostimiranom koncertu 2008. g. 

(pogledaj album starih fotografija)

Vremenska prognoza

 

Kalendar za 2023./2024.

Kad zvoni?

Kad vozi bus?

Koliko vremena dnevno provodim za računalom?




 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 17. 5. 2010.

Ukupno: 2526497
Ovaj mjesec: 5088
Ovaj tjedan: 1315
Danas: 20

Javite nam se!

Imate sliku, komentar, kritiku, pohvalu... Sudjelujte u stvaranju stranica, javite se!

claudia.tarle@gmail.com

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Masterchef u 2.a (2. dio)
Autor: Meri Amadeo, 26. 10. 2012.

Zdrav, zdrava, zdravo, zdravlje, zdrava hrana, zdravstveni odgoj – to nam je bila ideja vodilja! Sakupili smo zdrave sjemenke u razredu. Učenici su donijeli: lan, sezam, anis, suncokretove i bućine sjemenke, a učiteljica cijelu stabljiku komorača sa sjemenkama. Opipavali smo, mirisali i probali sve sjemenke. Slijedeći zadatak bio nam je umijesili tijesto za pogačice.

Više pod opširnije!


Dobro smo se pripremili: pregača, kuharska kapa, kuhača i zdjela su bili naši pomagači brašnu, kvascu, soli, vodi i sjemenkama. Svatko je birao svoju kombinaciju sjemenki u tijestu. Najviše je bilo veselja kada su učenici ugledali koliko im se tijesto nadiglo. Uz pomoć učiteljice Meri i asistentice Jelene ispržili su ukusne i mirisne pogačice. Učiteljica je pripremila stol, podmetače, pribor za jelo i pladanj prepun zdravog  i svježeg povrća. Bilo je tu: zelene salate, rikule, mladog luka, mrkve, rajčice, zelene i crvene paprike, krastavaca, kukuruza i lončanica sa zasađenim vlascem.

Učenici su imali zadatak složiti svoju dobru i zdravu kombinaciju od ponuđenog povrća na pogačici, te je predstaviti žiriju kao na tv emisiji Masterchef.Ocjenjivao se izgled tanjura, broj i raznovrsnost upotrijebljenih namirnica, urednost radne površine i samog učenika i naravno, ukus predstavljenih namirnica. Nagrade, voćne plakete su bile više nego zaslužene! Žiri su predstavljali: psihologica Ivica, pedagoginja Ružica, defektologinja Nadira, sestra Blaženka i domaćica Vedrana.Cilj nam je bio napraviti zdravi doručak-marendu, da se učenici potrude domislit svojim kombinacijama zdrave hrane i razviju maštovitost i kreativnost u predstavljanju istih. U radu su nam pomagali: asistentica Jelena, učiteljica engleskog jezika Marina, knjižničarka Claudia, učiteljica Franica i nastavnik Alan. Zahvaljujemo svima od srca na pomoći! Bilo nam je zabavno učenje, a najljepše je bilo kad smo se svi pogostili i počastili, i goste i žiri, našim tradicionalnim zdravim čajem od alviže, metvice i mažurane. Tijesta je ostalo i za ukućane, neka i oni probaju kako se drugaši zdravo hrane! U slast !





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju