preskoči na sadržaj

Osnovna škola Petra Kanavelića Korčula

Login

Školski jelovnik

« Prosinac 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

Vremenska prognoza

 

Iz povijesti škole...

Početnički solfeggio glazbene škole s profesoricom Tihanom Penjak na Kostimiranom koncertu 2008. g. 

(pogledaj album starih fotografija)

Jelovnik

Kad zvoni?

Kad vozi bus?

Koliko vremena dnevno provodim za računalom?




 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 17. 5. 2010.

Ukupno: 2615975
Ovaj mjesec: 6856
Ovaj tjedan: 587
Danas: 83

Javite nam se!

Imate sliku, komentar, kritiku, pohvalu... Sudjelujte u stvaranju stranica, javite se!

claudia.tarle@gmail.com

Novosti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Masterchef u 2.a (2. dio)
Autor: Meri Amadeo, 26. 10. 2012.

Zdrav, zdrava, zdravo, zdravlje, zdrava hrana, zdravstveni odgoj – to nam je bila ideja vodilja! Sakupili smo zdrave sjemenke u razredu. Učenici su donijeli: lan, sezam, anis, suncokretove i bućine sjemenke, a učiteljica cijelu stabljiku komorača sa sjemenkama. Opipavali smo, mirisali i probali sve sjemenke. Slijedeći zadatak bio nam je umijesili tijesto za pogačice.

Više pod opširnije!


Dobro smo se pripremili: pregača, kuharska kapa, kuhača i zdjela su bili naši pomagači brašnu, kvascu, soli, vodi i sjemenkama. Svatko je birao svoju kombinaciju sjemenki u tijestu. Najviše je bilo veselja kada su učenici ugledali koliko im se tijesto nadiglo. Uz pomoć učiteljice Meri i asistentice Jelene ispržili su ukusne i mirisne pogačice. Učiteljica je pripremila stol, podmetače, pribor za jelo i pladanj prepun zdravog  i svježeg povrća. Bilo je tu: zelene salate, rikule, mladog luka, mrkve, rajčice, zelene i crvene paprike, krastavaca, kukuruza i lončanica sa zasađenim vlascem.

Učenici su imali zadatak složiti svoju dobru i zdravu kombinaciju od ponuđenog povrća na pogačici, te je predstaviti žiriju kao na tv emisiji Masterchef.Ocjenjivao se izgled tanjura, broj i raznovrsnost upotrijebljenih namirnica, urednost radne površine i samog učenika i naravno, ukus predstavljenih namirnica. Nagrade, voćne plakete su bile više nego zaslužene! Žiri su predstavljali: psihologica Ivica, pedagoginja Ružica, defektologinja Nadira, sestra Blaženka i domaćica Vedrana.Cilj nam je bio napraviti zdravi doručak-marendu, da se učenici potrude domislit svojim kombinacijama zdrave hrane i razviju maštovitost i kreativnost u predstavljanju istih. U radu su nam pomagali: asistentica Jelena, učiteljica engleskog jezika Marina, knjižničarka Claudia, učiteljica Franica i nastavnik Alan. Zahvaljujemo svima od srca na pomoći! Bilo nam je zabavno učenje, a najljepše je bilo kad smo se svi pogostili i počastili, i goste i žiri, našim tradicionalnim zdravim čajem od alviže, metvice i mažurane. Tijesta je ostalo i za ukućane, neka i oni probaju kako se drugaši zdravo hrane! U slast !





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju