« Prosinac 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
Početnički solfeggio glazbene škole s profesoricom Tihanom Penjak na Kostimiranom koncertu 2008. g.
(pogledaj album starih fotografija)
Imate sliku, komentar, kritiku, pohvalu... Sudjelujte u stvaranju stranica, javite se!
Naša učiteljica Meri nas uči da treba čuvati tradiciju i običaje. Uvijek kad nešto učimo o Korčuli trebamo malo istraživati i zapisivati. Zadala nam je da istražimo i saznamo kako se činu prikle. Ja sam pitala moju tetu, tatinu sestru Seku Jasminku Divić. Ona mi je pomogla napisati recept za prikle. Slijedite ga pažljivo.
Recept:
Tri krumpira stavite kuhati u slanu vodu. Pripremite kockicu kvasca s malo mlakog mlijeka i žličicom šećera i pustite da se diže na toplom. Skuhane krumpire dobro zdrobite. Dodajte petnaest dag šećera, vanilin šećer, izgratane korice limuna, muškatnog oraščića i malo rakije od rozi. U tu smjesu se polako dodaje brašno, kvasac i malo vode u kojoj su se kuhali krumpiri. Sve treba dobro izmiješati dok smjesa ne postane srednje gusta. Tu je potrebno iskustvo. Još treba pripremiti grožđice, sjeckane bademe i orahe i polako ih miješajući dodati u dobivenu smjesu. Kuglice tijesta se prže u vrućem ulju dok ne dobiju zlatno žutu boju. Vruće prikle treba posuti šećerom i brzo pojesti!