preskoči na sadržaj

Osnovna škola Petra Kanavelića Korčula

Login

Školski jelovnik

« Prosinac 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

Vremenska prognoza

 

Iz povijesti škole...

Početnički solfeggio glazbene škole s profesoricom Tihanom Penjak na Kostimiranom koncertu 2008. g. 

(pogledaj album starih fotografija)

Jelovnik

Kad zvoni?

Kad vozi bus?

Koliko vremena dnevno provodim za računalom?




 

Tražilica
Brojač posjeta
Ispis statistike od 17. 5. 2010.

Ukupno: 2615877
Ovaj mjesec: 6758
Ovaj tjedan: 489
Danas: 125

Javite nam se!

Imate sliku, komentar, kritiku, pohvalu... Sudjelujte u stvaranju stranica, javite se!

claudia.tarle@gmail.com

Vijesti iz područnih škola
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Pozdrav proljeću iz Lumbarde - izađite na zrak
Autor: Jasenka Lipanović, 4. 4. 2016.

Razmišljajte o proljeću i zamislite novi život, dulje dane i beskrajan optimizam koji vas ispunjava. Nove mogućnosti mogu se javiti pa morate sa sebe brzo otresti zimsku paučinu. "U hladnoći i mraku zime zemlja se možda čini neplodnom, ali ipak je puna sjemena koje čeka proljeće i povratak topline i svjetla kako bi buknulo životom. Tako je i s ljudima. "Da bismo procvjetali, samo trebamo atmosferu emocionalne topline i osjećaj prijateljstva."

NEKA NAM PROLJEĆE BUDE ISPUNJENO VESELIM BOJAMA, PJESMOM I IGROM!      

I ove školske godine učenici Osnovne škole Petra Kanavelića i Područnih škola Lumbarda i Račišće veselili su se tradicionalnom izletu Pozdrav proljeću i ugodnom vremenu koje je proteklo u zabavi, igri i druženju. Učenici Područne škole Lumbarda su tradicionalno bili na izletu na Gornje blato u šparoge. Kistom i bojama ovjekovječili su još jedan dolazak proljeća i naš poludnevni odlazak u prirodu na čisti zrak.   

Naučimo o šparogama: Šparoga: sprječava bolesti srca i krvnih žila, pomaže kod dijabetesa tipa 2, pomaže kod kroničnog umora, štiti od alergije i astme, pomaže kod gihta i bubrežnih kamenaca, smanjuje kolesterol i visoki tlak, odlična je namirnica za mršavljenje, pomaže kod probavnih tegoba, smanjuje rizik od karcinoma, čisti organizam...

1. Šparoge operite i presavijte ih preko prsta tako da odvojite gornji mekani dio od donjeg tvrdog. Gornji dio se dalje koristi, a donji možete sačuvati za pripremu povrtnog temeljca.

2. Meki dio izrežite na komadiće duljine otprilike 3 cm pa stavimo kuhati u vrlo malo posoljene kipuće vode na cca 5 min dok ne omekšaju (što je manje vode, to se manje hranjivih sastojaka gubi). Skuhane šparoge procijedite i ispreite pod mlazom hladne vode.

3. Skuhajte jaja utvrdo, ogulite ih i razrežite na četvrtine.

4. Šparoge začinite uljem, octom, solju i paprom i zatim poslužite izmiješane s ohlađenim ploškama jaja. 

DOBAR TEK I USLAST!!!






[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju