« Prosinac 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
Početnički solfeggio glazbene škole s profesoricom Tihanom Penjak na Kostimiranom koncertu 2008. g.
(pogledaj album starih fotografija)
Imate sliku, komentar, kritiku, pohvalu... Sudjelujte u stvaranju stranica, javite se!
Razmišljajte o proljeću i zamislite novi život, dulje dane i beskrajan optimizam koji vas ispunjava. Nove mogućnosti mogu se javiti pa morate sa sebe brzo otresti zimsku paučinu. "U hladnoći i mraku zime zemlja se možda čini neplodnom, ali ipak je puna sjemena koje čeka proljeće i povratak topline i svjetla kako bi buknulo životom. Tako je i s ljudima. "Da bismo procvjetali, samo trebamo atmosferu emocionalne topline i osjećaj prijateljstva."
NEKA NAM PROLJEĆE BUDE ISPUNJENO VESELIM BOJAMA, PJESMOM I IGROM!
I ove školske godine učenici Osnovne škole Petra Kanavelića i Područnih škola Lumbarda i Račišće veselili su se tradicionalnom izletu Pozdrav proljeću i ugodnom vremenu koje je proteklo u zabavi, igri i druženju. Učenici Područne škole Lumbarda su tradicionalno bili na izletu na Gornje blato u šparoge. Kistom i bojama ovjekovječili su još jedan dolazak proljeća i naš poludnevni odlazak u prirodu na čisti zrak.
Naučimo o šparogama: Šparoga: sprječava bolesti srca i krvnih žila, pomaže kod dijabetesa tipa 2, pomaže kod kroničnog umora, štiti od alergije i astme, pomaže kod gihta i bubrežnih kamenaca, smanjuje kolesterol i visoki tlak, odlična je namirnica za mršavljenje, pomaže kod probavnih tegoba, smanjuje rizik od karcinoma, čisti organizam...
1. Šparoge operite i presavijte ih preko prsta tako da odvojite gornji mekani dio od donjeg tvrdog. Gornji dio se dalje koristi, a donji možete sačuvati za pripremu povrtnog temeljca.
2. Meki dio izrežite na komadiće duljine otprilike 3 cm pa stavimo kuhati u vrlo malo posoljene kipuće vode na cca 5 min dok ne omekšaju (što je manje vode, to se manje hranjivih sastojaka gubi). Skuhane šparoge procijedite i ispreite pod mlazom hladne vode.
3. Skuhajte jaja utvrdo, ogulite ih i razrežite na četvrtine.
4. Šparoge začinite uljem, octom, solju i paprom i zatim poslužite izmiješane s ohlađenim ploškama jaja.
DOBAR TEK I USLAST!!!