preskoči na sadržaj

Osnovna škola Petra Kanavelića Korčula

Login

Školski jelovnik

« Prosinac 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

Vremenska prognoza

 

Iz povijesti škole...

Početnički solfeggio glazbene škole s profesoricom Tihanom Penjak na Kostimiranom koncertu 2008. g. 

(pogledaj album starih fotografija)

Jelovnik

Kad zvoni?

Kad vozi bus?

Koliko vremena dnevno provodim za računalom?




 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 17. 5. 2010.

Ukupno: 2615972
Ovaj mjesec: 6851
Ovaj tjedan: 582
Danas: 78

Javite nam se!

Imate sliku, komentar, kritiku, pohvalu... Sudjelujte u stvaranju stranica, javite se!

claudia.tarle@gmail.com

Novosti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Mirisi i okusi Europe
Autor: Sara Hančević, 7. 5. 2014.

Jučer popodne u našoj školi, iz učionice matematike dopirali su jako lijepi mirisi. Kuhalo se, pirjalo, miksalo i rezalo. Vijeće učenika radilo je na svom projektu u sklopu velikog školskog projekta Europska unija. Posljednjih mjesec dana zajedno s našim nastavnicama Jakicom i Ružicom istražujemo gastronomsku ponudu Europe i karakteristična jela pojedinih zemalja članica EU. Nakon teorijskog dijela trebalo se okušati u spremanju jela. Sastavili smo naš europski jelovnik, kupili namirnice (hvala domaćici Vedrani!), osigurali kuhala (hvala našem domaru Milanu!)i u pomoć pozvali zainteresirane roditelje iz Vijeća roditelja (veliko hvala mami Nikolini, Sandri i Nataši), nastavnika Juricu, učiteljicu Franicu, psihologinju Ivicu i studenticu pedagogije Sandru. Podijelili smo se u 4 grupe, stavili pregače i krenuli na posao. U našoj ,,kuhinji,,za predjelo smo  spremali  Grčku salatu i salatu koju vole Belgijanci, Salade Liegeoise. Od juha smo se odlučili za riblju juhu s Malte (nastavnice su u ribolov poslale svoje očeve. Hvala i njima!). Naše glavno jelo dolazi iz Rumunjske, Tochitura s mamaligom, a za slatki zalogaj odabrali smo Belgijski vafl s preljevom od šumskog voća. Kada su sva jela bila gotova, postavili smo stol i svi zajedno kušali naše specijalitete. Svako jelo zaslužilo je pohvalu. Najbolji dokaz su prazni tanjuri nakon. Kući smo otišli siti, s jako lijepim utiscima. Mislim da bi ovakve projekte trebalo raditi češće. Ali, ovo nije sve od nas. Naš projekt u cijelosti moći ćete vidjeti 23. svibnja u Liburni, na javnoj prezentaciji velikog školskog projekta, zajedno sa svima ostalima. Pogledajte fotografije!


povratak na naslovnicu





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju