« Studeni 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
Početnički solfeggio glazbene škole s profesoricom Tihanom Penjak na Kostimiranom koncertu 2008. g.
(pogledaj album starih fotografija)
Imate sliku, komentar, kritiku, pohvalu... Sudjelujte u stvaranju stranica, javite se!
U Područnoj školi Račišće učenici od 1. do 4. razreda sa svojim učiteljicama, Nikom Tomašić i Petrom Đivanović i djeca područnog vrtića sa svojom tetom Majom Brčić obilježili su početak jeseni integriranim nastavnim danom.
Kroz nastavu Prirode i društva, Hrvatskog jezika i Izvannastavnih aktivnosti proželi su sve bitno o jeseni - kraljici šarenila. Spoznavši da je jesen započela 23. rujna, točno prije 8 dana, učenici su u svom mjestu uočili njena prva obilježja.
Jedno od glavnih obilježlja jeseni svakako su jesenski plodovi. Prikupili su nekoliko jesenskih plodova, promatrali ih, analizirali, naučili razlikovati slične. Glavna uloga među plodovima jeseni pripala je jednoj domaćoj eko bundevi.
Pročitavši priču o njoj učenici su spoznali sve njene blagodati. Na kraju tog zanimljivog nastavnog dana odlučili su pripremiti juhu od bundeve.
Odrezali su koru, očistili sredinu te izvadili sjemenke, a onda ih spremili za sušenje kako bi ih na proljeće mogli posaditi u svom vrtu. Razrezali su bundevu na sitnije, jednake komadiće, dodali nekoliko krumpira, par češnjeva češnjaka i naravno, malo stonske soli . Zagrijali vodu, a kada je ista proključala u nju ubacili sve sastojke i čekali da se juha skuha. Za usitnjavanje skuhanih sastojaka koristili su blender te sve obogatili žlicom vrhnja za kuhanje. Kada je juha bila gotova, učenici su ju degustirali, a čak i tražili ,repete’.
Ocijenili su sami sebe izvrsnom ocjenom te se zadovoljni i punih trbuha zaputili svojim kućama.
Jeseni, dobrodošla si, budi nježna i daruj nas svim svojim ljepotama!
Za još fotografija klikni na opširnije.